Seksualiteit belichamen

Seksualiteit belichamen

Seksualiteit belichamen

Je seksualiteit belichamen is in deze tijd een moeilijke taak. Aangezien daadwerkelijk voelen vaak als eng, spannend en soms zelfs als onmogelijk ervaren wordt. Terwijl het kunnen voelen voor diepgang en verbinding in je relaties zorgt.

Seksualiteit belichamen

Afgesloten zijn van je eigen seksualiteit lijkt in eerste instantie niet van wezenlijk belang. Vooral wanneer je vanuit je hoofd leeft. Want dat is toch wat je meestal aangeleerd is. Niet voelen, maar beredeneren en controle nastreven. 

Om een gewenst resultaat te bereiken. En dit heeft niet alleen voor je seksualiteit gevolgen. De belichaming van je seksualiteit is hierdoor geen overbodige luxe. Want de diepgang van je relaties bepaalt de diepgang in je leven. 

Je seksualiteit belichamen gaat over voelen. Het voelen van je al emoties en verlangens. Zodat je levensenergie krachtig gaat stromen. En je het leven kan gaan ervaren. Je eigen leven waar je zelf verantwoordelijk voor bent.

Daarom is de angst hiervoor ook zo groot. Dit gaat niet over schuld, maar over het doorbreken van slachtofferschap en afhankelijkheid. Over de vrijheid om te kiezen voor wat je wilt ervaren in het leven. Wat los staat van een situatie.

Deze vrijheid ontstaat door het kunnen voelen van alles wat zich in jou afspeelt. Het voelen proberen te vermijden blokkeert je levensenergie. Waardoor er geen diepgang en verbinding in je relaties is. Zowel de relatie met jezelf als anderen.

De relatie met jezelf is de basis voor alles in je leven. Door te voelen hoef je niet meer te vermijden. En kun je bewust gaan kiezen. Voeg daar een hoop Liefde aan toe en je relaties zullen veranderen in intieme ontmoetingen.

Waarin echtheid en openheid mogelijk is. Een masker is niet meer nodig. Waardoor menselijkheid gewaardeerd wordt en uniekheid niets vreemds meer is. Voor het manifesteren van de nieuwe aarde die op Liefde gebaseerd is.

Gerelateerde artikelen

Liefde en seksuele gevoelens

Het leven ervaren door te voelen

Vrouwelijke seksualiteit ontvangen

Mannelijke seksualiteit ontvangen

Gebrek aan intimiteit ervaren