Gebrek aan intimiteit ervaren

Gebrek aan intimiteit ervaren

Gebrek aan intimiteit

Een gebrek aan intimiteit in je relatie en tijdens de seks is vaak een gevolg van niet jezelf durven zijn en uiten. Doordat je nog niet vrij bent in jezelf. Je probeert dan nog aan een bepaald beeld te voldoen van wie jij denkt dat je moet zijn.

Of een beeld van wie jij zelf denkt te zijn. Omdat je vastzit in geconditioneerde gedachten- en gedragspatronen. Waardoor je zelfs denkt dat je echt zo bent. Aangezien je niet in verbinding bent met wie je werkekijk bent.

Gebrek aan intimiteit

Zodat je een masker draagt. Zonder hier bewust van te zijn. Je voelt misschien wel iets wat hier naar wijst. Zoals het gebrek aan intimiteit. Maar je negeert dit gevoel of probeert dit vanuit je hoofd goed te praten.

Waardoor je voornamelijk vanuit je ego leeft. En niet vanuit je hart. Wanneer je vanuit je hart gaat leven zal het gebrek aan intimiteit afnemen. Omdat je jouw ego masker gaat afdoen. Zodat diepgaande intimiteit mogelijk is.


Zowel in je relatie als tijdens de seks. Een open en vrij hart laat de Liefde stromen. Dit is de basis van echte verbinding en diepgaande intimiteit. Dankzij de Liefde ben je in staat om jezelf te zijn en uiten. Omdat jij Liefde bent.

Hierdoor heb je de Liefde van een ander niet nodig. Je voelt de Liefde in jezelf. Ook zorgt deze Liefde voor volledige acceptatie van jezelf als anderen. Inclusief de zogenaamde donkere kanten. Die als fout gezien worden.

Deze hoeven niet meer verborgen te worden wanneer Liefde in het spel is. Het gaat dan om echtheid en eerlijkheid. Geen afwijzingen meer van ongewenste delen in jezelf. Maar een liefdevolle omarming.

Zodat echte verbinding en diepgaande intimiteit mogelijk is. Alle angsten, oordelen en verwachtingen kunnen dan doorzien worden. Waardoor de Liefde kan stromen in jezelf en tussen elkaar.

Gerelateerde artikelen

Het licht in de duisternis

Seksproblemen oplossen

Behoefte aan veiligheid

Seksuele bewustwordingsreis

Verantwoordelijkheid nemen voor je seksleven