Behoefte aan veiligheid

Behoefte aan veiligheid

Behoefte aan veiligheid

Wanneer je in de overleefstand staat is je behoefte aan veiligheid groot. Waardoor je vooral kiest vanuit angst en tekort. Ook wat betreft een partner. Want de behoefte aan veiligheid kan zo groot zijn dat je niet voor een matchende partner kiest.

Behoefte aan veiligheid

Een partner die jou veiligheid kan bieden hoeft geen match te zijn. De relatie is dan gericht op het ervaren van veiligheid voor het ego. Niet te verwarren met het daadwerkelijk veilig zijn van de ziel. Dit zijn twee totaal verschillende dingen.

De behoefte aan veiligheid van je ego heeft ook invloed op je seksleven. De seks is niet vrij. Omdat je gericht bent op het verkrijgen van deze veiligheid. Aangezien je de veiligheid in jezelf mist. Waardoor je afhankelijk bent van je partner. 

Want om je ego veilig te laten voelen, moet je partner aan allemaal eisen voldoen tijdens de seks. En doet je partner dat niet, dan voel jij je niet veilig. Het lijkt dan dat het aan je partner ligt. Maar dat is niet zo.

De behoefte aan veiligheid zet je lichaam, hart en geest in de overleefstand. Terwijl je ziel altijd vrij is, maar niet gezien, gehoord en gevoeld wordt. Waardoor je tijdens de seks niet echt jezelf kan openen voor je partner.

Want je verschuilt je achter een masker. En laat jezelf niet zien. Of alleen een bepaald deel omdat de andere delen nog niet vrij genoeg zijn. De seksuele energie ofwel levensenergie kan hierdoor niet optimaal stromen.  

Echter wanneer je ziel mee mag en kan doen, zal dit een wereld van verschil zijn. Omdat je hart is opengegaan. En je geest vrij. Waardoor de Liefde kan stromen. Zodat je behoefte aan veiligheid naar de achtergrond verdwijnt.

Aangezien je veilig bent. Want je ervaart veiligheid van binnenuit. Wat de situatie ook is. Zodat je tijdens de seks vrij bent om jezelf zijn en te uiten. En je geeft deze ruimte ook aan je matchende partner. Geen eisen, maar pure Liefde.

Gerelateerde artikelen

Seksproblemen oplossen

Seksuele bewustwordingsreis

Verantwoordelijkheid nemen voor je seksleven

Experimenteren en grenzen verleggen

Bewustzijnsniveau en waarheid over seks