Experimenteren en grenzen verleggen

Experimenteren en grenzen verleggen

Experimenteren

Tijdens de seks experimenteren en grenzen verleggen kan schadelijk zijn wanneer angst de basis is. De angst om niet (goed) genoeg te zijn. Uit angst om afgewezen te worden of een tekort te ervaren. Waardoor dit niet vanuit je ziel is. Maar vanuit je ego.

Experimenteren

Wanneer je gaat experimenteren en grenzen gaat verleggen tijdens de seks is een veilge basis belangrijk. Zowel de veiligheid in jezelf als tussen elkaar. Vanuit een liefdevolle verbinding waarin acceptatie en respect aanwezig is. Zodat je open en eerlijk kunt zijn.

Dit is van belang vanwege het kunnen aangeven van je grenzen zonder bang te hoeven zijn voor de reactie van je partner. Het durven aangeven van je grenzen geeft je de kans om te voelen wat er naar boven komt wanneer je gaat experimenteren.

Doordat je gaat voelen wat je wilt doen en het bij je past, kun je hier open en eerlijk over communiceren. Het voelen is je graadmeter. Wanneer je niet kunt voelen is experimenteren of je grenzen verleggen veel lastiger. Aangezien je geen stabiele basis hebt.

Zodra je basis stabiel is en je voelt dat je vanuit Liefde toe bent aan iets nieuws of iets anders kun je zonder jezelf te forceren je gevoel en verlangens volgen. Je verlangens zijn uitingen van je ziel. Ofwel de Liefde. Deze verlangens wijzen je de weg van je hart.

Dit pad van de Liefde brengt tevens je angsten naar boven. En ook je oordelen en verwachtingen. Om jezelf te helen. Dus zodra deze boven komen tijdens het experimenteren en het verleggen van je grenzen wees hier bewust van. Negeer dit niet. Voel wat dit met je doet.

Stop wanneer het niet goed voelt. Om watvoor reden dan ook. Je kunt er nog niet aan toe zijn. Volg stap voor stap je verlangens door je angsten, oordelen en verwachtingen te doorzien en los te laten. Zodat je jouw hart vrij maakt om de Liefde te laten stromen.

Fouten maken mag. Je doet niets verkeerd. Experimenteer en verleg je grenzen. Door niet al te serieus te zijn of gericht op een bepaald resultaat maak je ook ruimte voor plezier. Want plezier maakt het leuk en ontspannen. Je staat dan meer open voor wat wil ontstaan vanuit Liefde.

Gerelateerde artikelen

Natuurlijk seksritme ont-wikkelen

Helingsproces in jezelf

Bewustzijnsniveau en waarheid over seks

Overlevingsstrategie doorzien is pijnlijk

Kiezen voor normale seks