Helingsproces in jezelf

Helingsproces in jezelf

Helingsproces

Wanneer je jouw hart opent, voel je niet alleen maar Liefde. Je voelt eerst allemaal oude pijn die omhoog komt. Zodat je begint aan een helingsproces in jezelf. Totdat je de pure Liefde altijd en overal kan ervaren. En tot die tijd heel je steeds een beetje.

Helingsproces

Je begint meestal met de oppervlakkige minder pijnlijke deel van de wond en gaat daarna het dieperliggende deel helen. Je “groeit” naar je diepste pijn toe. Steeds wordt er een ander deel van de wond zichtbaar. Waardoor je soms het gevoel hebt niets te helen.

Verschillende situaties laten je een ander deel van je wond zien. Zodat je jouw wond heelt op alle dieptes. Zo’n situatie komt precies op het juiste moment. Niet te vroeg en niet te laat. En het is aan jou om te kiezen hier wat mee te doen of niet.

Het is niet zo dat je wond dus altijd zichtbaar en voelbaar is. Dit is afhankelijk van de situatie. Je kunt vrede en Liefde in je seks- en liefdesrelatie ervaren en op een ander moment juist helemaal niet. Doordat de wond aandacht vraagt voor heling.

Wanneer je in de vredige fase zit, kun je de neiging hebben om dit vast te willen houden. Waardoor je je eigen heling tegenhoudt. Je staat dan niet open voor wat er is en naar boven wil komen. Je probeert de situatie zoals die is onder controle te houden.

Ook kan het zijn dat je nog niet toe bent aan de volgende stap van heling. Waardoor je wond nog niet zichtbaar en voelbaar is. Je hebt eerst nog wat te ervaren wat je uiteindelijk gaat helpen om inzicht te krijgen in je wond. De wond ligt dan nog op je te “wachten”.

Het leven bestaat namelijk niet alleen maar uit een helingsproces. Het leven is juist om van te genieten en om plezier te ervaren. Wanneer je op deze manier naar het leven kijkt, zul je minder vechten tegen wat is. En hoewel een helingsproces pijnlijk is, is het ook mooi.

De Liefde is dan voelbaar tijdens je proces. Dit maakt het een stuk minder “erg”. En vormt het een onderdeel van je leven. Een ervaring om de Liefde die je bent te herinneren. En dan kun je kiezen voor je eigen heling op elk moment wanneer jij eraan toe bent.

Gerelateerde artikelen

Overlevingsstrategie doorzien is pijnlijk

Gehechtheid aan je partner (loslaten)

Gevoel volgen vanuit je hart

Pijnlichaam en oude patronen doorzien

Seks loskoppelen van je relatie