Gehechtheid aan je partner (loslaten)

Gehechtheid aan je partner (loslaten)

Gehechtheid partner

In de kindertijd is jezelf hechten aan je ouders essentieel om te overleven. Want je bent volledig afhankelijk. Echter wanneer je emotioneel volwassen bent hoeft gehechtheid niet meer de basis van de relatie met je partner te zijn. Deze gehechtheid maakt plaats voor een liefdevolle basis en verbinding.

Gehechtheid partner

Want wanneer je wel gehecht raakt aan je partner, blijf je emotioneel afhankelijk. Je bent hierdoor niet vrij om te kiezen voor wat bij je past. Omdat je vastzit in de angst om iets te kort te komen van je partner. Waardoor je overlevingsmechanisme aan zet is. En je niet in staat bent om echt verbinding te maken.

Dit veroorzaakt een vastzittende energie. Doordat je in je overlevingsstand staat, kun je niet meer werkelijk voelen. De angst is te overheersend. En je laat je hierdoor leiden. Je kiest niet echt zelf. Want je bent een gevangene van je eigen gedachten en bijbehorende patronen geworden. 

Door je gehechtheid aan je partner los te laten, kun je jezelf bevrijden. En kiezen voor wat bij je past. Je kan je dan laten leiden door Liefde in plaats van door angst. Want wat geeft je partner jou waar je niet zonder denkt te kunnen? Welke gevoel geeft jou dit? Elk gevoel kun je namelijk zelf altijd ervaren met of zonder je partner.

Jezelf verbergen door een masker te dragen kost heel veel energie. Door te kijken naar hoe je partner is. Of hij of zij in staat is om jou te ontvangen zoals jij bent, kun je bewust kiezen of je samen wilt zijn of niet. Los van of je een match bent of niet. Want zodra er geen sprake is van Liefde maakt dit niet uit. 

Wanneer je een match bent en er is sprake van Liefde kun je jezelf zijn en jezelf uiten op je eigen en unieke manier bij elkaar. Ook tijdens de seks. Waardoor je buitengewoon lekkere en plezierige seks mogelijk is. En nog veel meer. Je bent het waard om een seks- en liefdesleven te hebben wat bij je past.

Gerelateerde artikelen

Seks- en relatieproblemen oplossen

Leven vanuit de verbinding met je ziel

Het innerlijke kind van je partner en jezelf

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksualiteit uiten op de manier die bij jou past