Het innerlijke kind van je partner en jezelf

Het innerlijke kind van je partner en jezelf

Innerlijke kind

Het innerlijke kind van je partner is niet jouw verantwoordelijkheid. Toch gebeurt dit wel in een relatie. Doordat je de ouderrol op je neemt of je eigen innerlijke kind komt naar boven. Waardoor je als twee gewonde mensen een relatie aangaat.

Seks met je partner die zich als een kind of als een ouder gedraagt is geen gezonde seks. De gelijkwaardigheid is er niet en het mist de seksuele aantrekkingskracht die hierdoor niet (meer) voelbaar is. Of de Liefde tussen elkaar.

Innerlijke kind

In het begin van de relatie kan het zijn dat het innerlijke kind van beide nog niet zichtbaar is. De omstandigheden, zoals verliefdheid en weinig stress zorgen ervoor dat dit onopgemerkt blijkt. Maar wanneer er druk op de relatie komt, zal dit veranderen.

Het maakt niet uit wat de omstandigheden zijn, maar het zegt alles over je relatie, jou en je partner. En niets over de omstandigheden zelf. Wanneer de wonden van je partner of van jezelf boven komen in je relatie, is heling nodig.

Heling van wonden die ontstaan zijn in je jeugd. Wonden die ervoor zorgen dat jij je niet geliefd voelt. Of gezien, gehoord en begrepen. En je daardoor vanuit je eigen wond “ruzie” gaat maken om verbinding te voelen. Of juist afstandelijk gaat worden.

De ouderrol (voor het innerlijke kind van je partner) op je nemen is ook vanuit je eigen wonden. Je probeert hiermee het gedrag van je partner te compenseren. Ten koste van jezelf en de relatie. Omdat dit niet de oorzaak aanpakt. Namelijk het gewonde kind.

Het gedrag van je partner kan door jouw compensatiegedrag blijven bestaan. Of je partner wordt uiteindelijk de ouderrol zat die je speelt. Terwijl die niet naar zichzelf wilt kijken en de schuld bij jou neerlegt. Vanwege het eigen innerlijke kind.

In een gezonde relatie zijn beide partners zich bewust van de wonden die ze met zich meedragen. En nemen zelf de verantwoordelijkheid voor de heling ervan. Zodat de wonden niet tegen elkaar uitgespeeld worden, maar in Liefde omarmt kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Mannelijke seksualiteit ontvangen

Voordelen van liefdevolle seks

Confrontatie met jezelf

Gevangenis van “Liefde”

Seksuele macht versus seksuele kracht