Confrontatie met jezelf

Confrontatie met jezelf

Confrontatie

Mijn teksten zijn soms een confrontatie met jezelf. Met als doel om je bewust te laten worden van je eigen patronen. Want vaak is dit een blinde vlek bij jezelf. Maar deze patronen bepalen wel je leven. En alleen als je in staat bent om deze patronen te doorbreken, zal je seks- en liefdesleven gaan veranderen. 

Je gedraagt je vaak onbewust en weet niet waar je gedrag vandaan komt. En welke gedachten hieraan ten grondslag liggen. Wel ervaar je misschien een seks- en liefdesleven wat niet passend is bij je. Met een gevoel van eenzaamheid, frustratie of andere niet gewenste gevoelens en emoties.

Confrontatie

Je gevoelens over je seks- als liefdesleven laten je weten dat er iets niet klopt. Je gevoelens en emoties onderdrukken en je alleen richten op de positieve dingen (uit het verleden) is niet helend. Het gaat erom wat je voelt en welke wond hieronder ligt.

Deze wonden bepalen vaak je gedachten en het bijbehorende gedrag. Zonder dat je dit doorhebt. Waardoor het ook moeilijk is om te veranderen. En hier in inzicht of bewustwording voor nodig. Veranderen op pure wilskracht is niet helpend.

Je pakt hiermee niet de onderliggende oorzaak aan en richt je alleen op gedragsverandering. Terwijl je gedrag een gevolg is. En de oorzaak is wat je nog mag helen in jezelf. Dit is een pittig en confronterend proces. En niet iedereen is hier al klaar voor.

Wanneer je hier echt aan toe bent is niet eens aan jou. Maar aan je ziel. Wanneer je ziel de “benodigde” ervaringen heeft ervaren die je ziel wilde, ben je klaar voor iets nieuws. Nieuwe ervaringen en minder lijden. Je ziel geeft dit zelf aan.

In eerste instantie zul je de roep niet horen. En ook dat hoort erbij. Je ego gaat eerst flink in het verzet. Pas als je ego het toelaat, zal je steeds meer je ziel kunnen voelen. En wordt het makkelijker om hiernaar te luisteren en je patronen te doorbreken.

Door je eigen wonden te helen. Vanuit Liefde. Want Liefde heelt alles. De onvoorwaardelijke Liefde in jezelf. Waardoor jij je heel en compleet voelt. En je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen seks- en liefdesleven.

Gerelateerde artikelen

Herkenning van je ziel en goddelijkheid

Vasthouden aan je verleden is beperkend

Gevangenis van “Liefde”

Vaste of vrije relatie

Verslaafd aan emotionele drama’s