Vaste of vrije relatie

Vaste of vrije relatie

Vaste of vrije relatie

Een vrije relatie heeft vaak niet de regels die een vaste relatie heeft. Of wat gezien wordt als een vaste relatie. Zoals een relatie waarin je partner verantwoordelijk is voor jouw emoties. En de regels die ervoor moeten zorgen dat je zo min mogelijk teleurgesteld wordt.

Vaste of vrije relatie

Deze vastigheid zorgt voor de veiligheid van je ego. Waardoor een relatie vol verwachtingen zit waar je partner aan moet voldoen. Omdat het gedrag van je partner bepaalt of jij je geliefd voelt. En de woorden ik hou van jou veel (onuitgesproken) verwachtingen bevat.

Want wanneer er niet aan de verwachtingen wordt voldaan, voel jij je niet geliefd en zelfs ongelukkig. Je partner zie je als iets wat jou moet geven wat je nodig hebt. En dat allemaal doordat je een relatie met elkaar hebt. Zodat je beslag legt op je partner.

Omdat je denkt dat er aan bepaalde verwachtingen moet worden voldaan. Anders is er geen sprake van een relatie. En een relatie hebben is belangrijk voor je ego. Het geeft je een veilig gevoel. Want eindelijk ben je niet meer alleen.

De onzekerheid dat je niet genoeg bent of niet geliefd bent verdwijnt hierdoor tijdelijk. Want een vaste relatie biedt deze zekerheid voor je ego. Ofwel dat is de illusie. Je ego leeft op van de aandacht en de bevestiging die je nodig hebt van je partner.

Door alle verwachtingen los te laten, laat je jouw partner vrij in de relatie. De vrije relatie geeft alleen niet de zekerheid voor je ego. En zorgt juist voor onzekerheid. De angst om verlaten te worden omdat je niet goed genoeg bent.

Onzekerheid

Deze onzekerheid zorgt er vaak voor dat je afstand voelt tussen jou en je partner. Het gedrag van je partner, wat niets met jou te maken heeft en jou niet als hoofdpersoon ziet, ervaar je als kwetsend. Of als asociaal, denigrerend of noem maar op.

Je ervaart geen vertrouwen meer in je partner. Omdat je partner niet geeft wat je nodig hebt. Die door het hebben van een vaste relatie gewaarborgd zou zijn. Want je partner alles gunnen, omdat dit niet over jou gaat, is vaak enorm lastig.

Zowel het geluk zonder jou als de eventuele “fouten” met jou. Ook deze “fouten” gunnen, zodat je partner het eigen pad kan lopen, hoort hierbij. Jij weet niet wat het beste is voor jouw partner. Hoewel jouw ego daar een andere mening over heeft.

In een vrije relatie kan ontstaan wat wil ontstaan. Er hoeft geen Liefde bewezen te worden. Waardoor je allebei vrij kunt zijn. Wat een vrije relatie inhoudt is dan niet belangrijk. Omdat Liefde de basis is. En de Liefde kan stromen tussen elkaar.

Gerelateerde artikelen

Vasthouden aan je verleden is beperkend

Echte vrijheid kan onveilig voelen

Liefde aanraken en gevoelens voelen

Waardevol voelen heeft geen eisen nodig

Stromende Liefde in je relatie behouden