Stromende Liefde in je relatie behouden

Stromende Liefde in je relatie behouden

Stromende Liefde

Iets niet leuk vinden aan je partner betekent niet dat je partner moet veranderen. Maar dat jij mag veranderen. Ofwel je hart mag openen. Voor de stromende Liefde in jezelf. Want wanneer je iets niet leuk vind dan heb je daar een oordeel over. Anders zou het je niets uitmaken, heb je er geen last van en is het geen probleem.

Dit is heel wat anders dan je gevoelens negeren of het probleem vermijden door te denken dat je iets gewoon maar moet accepteren. Accepteren is een gevolg van Liefde, niet iets vanuit je hoofd. Je kunt alleen maar je hart echt openen voor je partner. Zodat je je partner helemaal kunt omarmen.

Je vindt namelijk meestal iets niet leuk van je partner als je iets van je partner nodig hebt en niet krijgt. Je vindt dat je er recht op hebt en dat je partner jou dit moet geven. Maar door je partner verantwoordelijk te stellen voor het tekort wat jij ervaart, geef je jouw geluk uit handen.

Iets willen van je partner wat je partner je niet kan geven levert vaak voor beide frustratie op. De vrager voelt zich vaak behoeftig en tekort gedaan. En de gevraagde voelt zich vaak niet goed genoeg of egoïstisch. Waardoor je het respect voor je partner kunt verliezen en als smoes kunt gebruiken om niet naar jezelf te kijken.

Je kunt echter respect niet afdwingen. Maar wel zelf respect hebben. Voor jezelf en voor je partner. Zelfs als je partner geen respect heeft voor jou. Dit heeft namelijk niets met jou te maken. Jouw waarde hangt niet af van of je partner wel of geen respect toont. Jij bepaalt je eigen waarde los van wat je partner doet of zegt.

Respect voor jezelf hebben door je vast te houden aan je normen en waarden geeft je een gevoel van veiligheid. Vanuit je hoofd. Maar eigenlijk ben je bang om je hart te openen. Je partner maakt soms of vaak keuzes vanuit angst. Maar dat betekent niet dat de Liefde niet meer kan stromen van jou naar je partner.

Stromende Liefde

Juist je hart openhouden is helend en opent nieuwe deuren. Zelfs als je partner hier even niet toe in staat is. Je hoeft niets van je partner te verwachten als je je al heel en compleet voelt. Want om de Liefde te laten stromen is niets anders nodig dan te zijn. Vanuit je natuurlijke staat van Liefde.

Het samenzijn gaat dan niet om het krijgen van iets van je partner. Maar om het laten stromen van de Liefde tussen elkaar. Hiervoor is heling van je innerlijke wonden noodzakelijk voor beiden. En het is niet makkelijk om samen of alleen dit aan te gaan. Echter wel zeker de moeite waard.

Gerelateerde artikelen

Geweldige seks is meer dan het puur lichamelijke

Energie voelen

Voorwaardelijke liefde

Seksuele comfortzone en veiligheid ervaren

Zekerheid ervaren in de onzekerheid