Seksuele comfortzone en veiligheid ervaren

Seksuele comfortzone en veiligheid ervaren

Seksuele comfortzone

Uit je seksuele comfortzone stappen is lastig wanneer je geen vertrouwen hebt. Vertrouwen in het nieuwe. Waardoor je het oude nog niet los kunt laten. Je houdt je nog vast aan de schijnveiligheid die de buitenwereld je biedt.

Echter echte veiligheid komt van binnenuit. Het is de manier waarop je in het leven staat. Hoe je met situaties en mensen omgaat. En dit begint met Liefde. De onvoorwaardelijke Liefde. De Liefde die jij bent. Die altijd aanwezig en oneindig is.

Door je hart te openen. Je hart openen klinkt misschien wel eenvoudig. Maar dit is het vaak niet. Je hart openen brengt je angsten naar boven. Het laat je alles zien wat geen Liefde is. Omdat alleen het licht van de Liefde je kan laten inzien dat angst een gebrek aan Liefde is.

Seksuele comfortzone

Je seksuele comfortzone houdt je angst buiten de deur. Je hoeft hierdoor niet naar jezelf te kijken en echt te voelen waar jij jezelf nog tegenhoudt. Omdat dit je een veilig gevoel geeft. Maar zodra je uit je seksuele comfortzone gaat stappen kan de Liefde gaan stromen.

Je ontdekt delen in jezelf die gezien en omarmd willen worden. Geleefd willen worden. Vanuit vreugde en plezier. Geen onderdrukking meer van jezelf vanuit je hoofd over goed en fout. Maar vanuit Liefde, vertrouwen en veiligheid.

Waardoor je jezelf volledig kunt uiten en laten zien tijdens de seks. Zonder schaamte en schuldgevoelens. Waardoor je echt kunt genieten van de seks. En de Liefde kan stromen in jezelf en tussen elkaar. Een ultiene samensmelting tussen lichaam en ziel.

Gerelateerde artikelen

Ultieme samensmelting

Onderdrukte seksualiteit en schadelijk gedrag

Schijnbaar tegenstrijdige seksuele verlangens

Zekerheid ervaren in de onzekerheid

Erectieproblemen, penetratie- en prestatiedrang