Zekerheid ervaren in de onzekerheid

Zekerheid ervaren in de onzekerheid

Zekerheid ervaren

Zekerheid geeft voor het ego een veilig gevoel. Je weet waar je aan toe bent, wat je kunt verwachten en vooral dat je zo min mogelijk getriggerd wordt. Een vaste routine, weinig uitdagingen en regels. Regels die nodig zijn om deze zekerheid te ervaren.

Vaak met als doel om pijn in je leven te vermijden. Pijn is echter niet te vermijden. Want het leven laat je altijd zien waar je pijn zit. Waar je nog niet de heelheid in jezelf ervaart. Door verschillende situaties te tonen als spiegel van jezelf.

De diepe pijn, die je onderdrukt, negeert of waar je tegen vecht komt omhoog als eenzaamheid, leegte en/of controledrang. Je bent in ieder geval niet meer vrij. Vrij om te voelen en te leven vanuit je hart. Omdat je een deel van jezelf hebt afgesloten.

Zekerheid ervaren

Onzekerheid is echter het meest natuurlijke wat er bestaat. Alles is altijd in beweging en niets staat vast. De schijncontrole is een verkramping voor je hart. Door je verbinding met je natuurlijke staat van zijn te herstellen, is de onzekerheid een zekerheid.

Je hart kan zich weer vrij openen en liefhebben. Zodat relaties niet meer als een zekerheid te hoeven fungeren. Met regels die dienen om jezelf of de ander te beschermen. Waardoor de natuurlijke beweging tussen elkaar wordt vermeden.

Echter Liefde heeft geen zekerheid nodig. Je geeft en verwacht niets terug. Geven om te krijgen is geen daad uit Liefde. Vrijheid is dat wel. En vrijheid vraagt elk moment om een open hart. Niet om een regel waaraan gehouden moet worden. 

Het leven omarmen zoals het is inclusief alle onzekerheid vraagt om een liefdevolle verbinding met jezelf. Zodat je vanuit Liefde, naar jezelf, anderen en het leven zelf kunt kijken en je daadwerkelijk de Liefde kunt ervaren in alles en iedereen.

Gerelateerde artikelen

Wederzijdse Liefde, een andere visie

Seksuele perfectie willen en onzekerheid

Seksuele onzekerheid overwinnen door je ego los te laten

Diepe intimiteit en echt contact ervaren

Seksuele afwijzing raakt je ego, niet je ziel