Seksuele onzekerheid overwinnen door je ego los te laten

Seksuele onzekerheid overwinnen door je ego los te laten

Seksuele onzekerheid

Bij het woord ego wordt vaak aan arrogantie gedacht. Dit is zeker een uitingsvorm van het ego. Maar onzekerheid of seksuele onzekerheid is er ook een kant van. Het ego is je gewonde zelf. Je ego heeft angsten, oordelen en verwachtingen. Je ware zelf is echter altijd heel en compleet. Door juist verbinding met je ware zelf te maken, ga je dit ook meer ervaren.

En verdwijnt de onzekerheid door de Liefde van je ware  zelf. Liefde zelf doet geen pijn. Het geen Liefde ervaren doet pijn. Dus wanneer je niet in verbinding bent met je ware zelf. Je ware zelf heelt je hart en vult het met Liefde zolang je ego hier niet tussen komt. Je ego loslaten betekent alle lagen loslaten die je tussen jou en de Liefde van je ware zelf in hebt gezet. De welbekende muur om je hart.

Als je hart geen verbinding kan maken met je ware zelf blijft je hart leeg. En ga je vaak op zoek naar de Liefde van iemand anders om je hart mee te vullen. Waardoor je afhankelijk gaat worden van de Liefde van iemand anders. Dus doe je bijna alles voor die ander om maar die Liefde te krijgen. En deze afhankelijkheid zorgt voor onzekerheid.

Wat je natuurlijk zoveel mogelijk probeert te vermijden. Maar hierdoor verliest je jezelf omdat je de ander niet wil verliezen. Omdat je dan geen Liefde meer krijgt. En voel je de leegte in je hart. Wat de pijn veroorzaakt. Zodra je beseft dat je een ander niet nodig hebt om je eigen hart met Liefde te vullen, kun je jezelf zijn en uiten. Ook seksueel.

Seksuele onzekerheid

Je bent dan niet meer afhankelijk van een ander en dit vermindert je onzekerheid aanzienlijk. Elke keer wanneer je onzekerheid opkomt, maak je bewust verbinding met je ware zelf voor de Liefde. Zodra je dit doet, maakt je ego geen kans meer. Want of je bent in verbinding met je ego of met je ware zelf. En dit geldt natuurlijk ook voor je seksuele onzekerheid.

Jouw seksuele onzekerheid ontstaat door een gebrek aan verbinding met je ware seksuele zelf. Waardoor je seksueel afhankelijk bent van iemand anders. Die ander kan je afwijzen en dan ervaar je geen Liefde meer. De angst voor afwijzing zit vaak heel diep. Maar alleen zelfliefde kan deze angst doorbreken. Zodat je vanuit Liefde voor jezelf gaat handelen en jezelf geeft wat je seksueel nodig hebt.

Gerelateerde artikelen

Perfecte seks ontstaat niet vanuit je hoofd, maar vanuit je hart

Slechte seks ontstaat door een gebrek aan zelfliefde

Seksdip is een signaal om terug bij jezelf te komen

Zelfbevrediging is helemaal niet raar in een relatie

Seksueel gedrag transformeren van angst naar Liefde