Seksdip is een signaal om terug bij jezelf te komen

Seksdip is een signaal om terug bij jezelf te komen

Seksdip

Een seksdip hebben is niet vreemd of erg. Het is puur een signaal dat je uit balans bent. Dat de seksuele verbinding met jezelf niet zuiver is. Ofwel niet vanuit Liefde. En dit heeft niets met je partner te maken. Een seksdip kan nooit de schuld zijn van je partner of iets anders in je leven. Je partner en het leven is een spiegel van jezelf.

Jij bent zelf verantwoordelijk voor het zuiver houden van de seksuele verbinding met jezelf. Zelfs al zou je partner een seksdip hebben, dit heeft geen invloed op de seksuele verbinding die je met jezelf hebt. En dus hangt jouw seksuele geluk niet af van jouw partner. Waardoor je geen last hebt van een eventuele seksdip van je partner.

Seksdip

Maar soms ben je je niet eens bewust van je eigen seksdip. Een vermindert seksueel verlangen is niet iets waar je direct last van hoeft te hebben. Al voel je waarschijnlijk wel een verminderde energie of minder levendigheid in jezelf. En misschien probeer je dit op te lossen door meer rust te nemen. Of iets buiten jezelf te veranderen.

Maar een seksdip, dus een tijdje geen zin in seks hebben, is een signaal om terug te komen bij jezelf. Dus geef je jezelf de seksuele aandacht die je nodig hebt. Want je seksualiteit de bron is van jouw levensenergie. Je seksualiteit staat voor plezier. Zin in het leven hebben. Ervaar je sleur in je leven, dus niet alleen in je seksleven, dan is het tijd om je seksualiteit te helen.

Waardoor de levensenergie weer kan stromen en je weer echt kunt genieten van het leven. En dus ook weer zin in seks hebt. Je opent jezelf weer voor het leven. Hier is natuurlijk wel tijd en aandacht voor nodig. Zodat je de seksuele verbinding met jezelf kunt herstellen. Want zodra je levensenergie weer gaat stromen, ontwaak je het plezier in jezelf.

Je emoties hebben dan geen ongewenste invloed meer op je en je creativiteit komt tot leven. Beide is nodig om weer zin in het leven te hebben. Echt zin, dat je verliefd bent op het leven zelf. Je omarmt het leven zoals het is, je kiest je eigen weg en stapt hierdoor uit de overleefstand en sleur. Je ervaart vreugde om wie je bent en wat het leven je allemaal te bieden heeft.

Dat is de kracht van je seksualiteit. Het is meer dan het hebben van seks met jezelf of met een partner. Het zorgt voor een stromende levensenergie vanuit de bron in jezelf. Die alleen toegankelijk is als je bewust met je seksualiteit bezig bent en alle wonden heelt die hierop aanwezig zijn. Zodat je optimaal kunt genieten van het leven en jezelf.

Gerelateerde artikelen

Libido verhogen op een spirituele manier

Seksloze relatie is vaak een keuze vanuit angst

Slechte seks ontstaat door een gebrek aan zelfliefde

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven

Seksuele levenskracht zorgt voor passie en plezier