Seksloze relatie is vaak een keuze vanuit angst

Seksloze relatie is vaak een keuze vanuit angst

Seksloze relatie

Liefdevolle seks is een beslissing van 2 personen die niet bang zijn voor elkaar. Ze staan open voor elkaar, zijn zelfverzekerd en durven samen de verbinding aan te gaan. Een seksloze relatie is vaak de beslissing van maar 1 persoon.

En de ander heeft eigenlijk geen andere keuze dan hiermee akkoord te gaan. Meestal gaat hier een tijd aan vooraf, dat diegene die de beslissing heeft genomen om geen seks te hebben, toch seks had om de partner niet teleur te stellen.

Ook al was het zonder echt zin te hebben. Waardoor de seks niet voldoeninggevend kon zijn. Die keuze van diegene die geen seks meer wilt, is vaak gebaseerd op angst. Bang voor de intimiteit en bang om zichzelf bloot te geven.

Seksloze relatie

Dit doet zich vaak voor als de verliefdheid over is. Het hart staat niet meer open en de behoefte aan veiligheid neemt het hierdoor over door een gevoel van onveiligheid. Dus alles wat onveilig voelt, wordt vermeden.

Er worden regels opgesteld en voorspelbaarheid in gebouwd om de veiligheid te kunnen garanderen. Manipulatie (als jij dit doet voor mij dan krijg jij dit van mij) en controle neemt steeds meer de plaats in van vrijheid en spontaniteit.

De seksuele afstand tussen elkaar wordt steeds voelbaarder. De afstandelijkheid van de ene is zo niet seksueel aantrekkelijk dat de ander ook geen seksuele toenadering meer zoekt.

Deze ongemakkelijke afstand wordt vervangen door een soort “nep” intimiteit. Samen dingen doen ter afleiding van het gemis.En vooral veel dingen voor elkaar doen en elkaar veel bevestiging geven om de schijn hoog te houden.

Praten over alledaagse dingen en praten over alle andere belangrijke dingen, zolang het niet over de relatie zelf of seks gaat. Waardoor er is geen sprake meer is van echte intimiteit. De echte verbinding tussen elkaar mist.

Hier wordt dan genoegen mee genomen. Omdat er sprake van Liefde is. Maar eigenlijk is er meer sprake van behoeftigheid en afhankelijk. Want Liefde zorgt ervoor dat je elkaar vertrouwt.

Je gaat samen de uitdagingen aan of je laat elkaar gaan. Maar vasthouden is geen Liefde. Dit is altijd vanuit angst. Liefde is je natuurlijke staat van zijn. Waardoor je verbinding kunt maken.

Het kost tijd en aandacht met de juiste intentie om de verbinding te herstellen. Voor liefdevolle seks is echte kwetsbaarheid nodig. Openheid en eerlijkheid. Indien één van de twee hiertoe niet in staat is, houdt het al op.

Hoe langer er geen seks is, hoe minder verlangen er zal zijn bij de ene. En hoe meer verlangen er bij de ander ontstaat. Waardoor iemand vreemd kan gaan vanwege het gebrek aan seks.

Gerelateerde artikelen

Seksuele relatie met partner is veelzeggend

Seksuele sleur in je relatie oplossen

Seksueel voorspel is vaak doelgericht en beladen

Seksuele passie heeft seksuele verlangens nodig

Seksuele essentie vormt de basis