Seksueel voorspel is vaak doelgericht en beladen

Seksueel voorspel is vaak doelgericht en beladen

Seksueel voorspel

Wanneer één van beide partners zin in seks heeft en de ander niet, heeft het seksueel voorspel meestal als doel om uiteindelijk toch seks of een orgasme te krijgen. Dus vanuit behoeftigheid. Waardoor de partner die geen zin heeft eigenlijk nog overgehaald moet worden.

Maar als dit voorspel gezien wordt als uiting van de seksuele verbinding tussen elkaar. Puur vanuit Liefde. Dan hoeft het niet doelgericht en beladen te zijn. Dus niet om de ander in de stemming te brengen of over te halen. Zin in seks ontstaat niet door de ander.

En is niet afhankelijk van wat de ander doet of zegt. Vaak lijkt dit wel zo. Maar een verlangen begint altijd eerst van binnen. De ander kan zeker een spiegel zijn, maar niet de oorzaak. Zin in seks is een gevolg van een zuivere seksuele verbinding met jezelf.

Want dan heb je een keuze met wie en hoe je dit tot uiting wil brengen. Puur vanuit overvloed. Zodra er geen sprake is van een zuivere seksuele verbinding, zal er altijd sprake zijn van een vorm van manipulatie of misbruik. Seksueel voorspel is de fase voorafgaand aan penetratie.

Echter seks is ook het aanraken van elkaars geslachtsdelen. Seks is niet alleen de geslachtsgemeenschap. En onder voorspel valt zoenen en aanraken. In het mooiste geval om op elkaar af te stemmen. Omdat de zin in seks met elkaar er al is.

Seksueel voorspel

Seksueel voorspel ontstaat vaak uit een ongezonde spanning, met als doel seks met de partner te krijgen. Dit zorgt voor een onzuivere seksuele verbinding met de partner. Bij de partner die geen zin in seks heeft omdat hij of zij de ander niet wil teleurstellen en zich geen slechte partner wil voelen.

En bij de andere partner die zin in seks heeft, is de behoefte op dat moment vaak hoog. Aangezien de seksuele energie onderdrukt wordt totdat het niet meer in te houden is. Waardoor er nu iets mee moet gebeuren. Dus wanneer er toenadering gezocht wordt bij de partner, dan is dit vaak doelgericht.

De spanning kan dan alleen nog via een orgasme ontladen worden. Het liefst met de partner, omdat dit meestal de voorkeur heeft vanwege een schuldgevoel. Maar de partner waarbij toenadering gezocht wordt voelt dit natuurlijk. De seksuele verbinding is dan namelijk niet liefdevol.

Elke aanraking is gericht op het doel om seks te krijgen. Want de partner die zin in seks heeft, ziet het liefst dat de ander ook zin heeft. Maar zodra hij of zij de frustratie van de partner voelt, zal het verlangen naar seks er nauwelijks zijn of zelfs helemaal verdwijnen.

En hierdoor zal het voorspel afgekapt worden door middel van een afwijzing. Of er wordt ingegaan op het voorspel en de seks. Maar omdat hij of zij eigenlijk gewoon geen zin heeft, wordt er snel naar het orgasme toegewerkt. Waardoor alle Liefde en intimiteit tijdens de seks ontbreekt.

Maar seksueel voorspel hoeft niet doelgericht en beladen te zijn. Zodra beide partners niet meer seksueel behoeftig zijn en de verantwoordelijkheid van genot niet bij de ander leggen, kan de seksuele Liefde ook tijdens het seksueel voorspel stromen. Zodat er ook meer van de seks genoten kan worden.

Gerelateerde artikelen

Seksuele interactie is meer dan voorspel en seks

Seksuele frustratie ontstaat door emotionele spanning

Serieuze relatie speelser maken met seks

Seks willen hebben of je eigen seksualiteit delen

Seksuele aandacht begint bij jezelf