Seks willen hebben of je eigen seksualiteit delen

Seks willen hebben of je eigen seksualiteit delen

Seks willen

Seks willen met een ander kan om zoveel redenen ontstaan. Het willen hebben vanuit het ego is vaak om een te kort in jezelf op te vullen. Dit zorgt dan ook vaak voor het willen hebben van controle. En deze controle kun je bereiken door te pleasen, manipuleren of middels geweld. Je seksualiteit delen ontstaat vanuit overvloed.

Seks willen hebben

Bedenk eens waarom je eigenlijk seks wilt hebben. Wat denk je te krijgen van de ander? En wat zou je hier allemaal voor willen doen? Elk tekort in jezelf is voelbaar in de verbinding met de ander. De energie kan dan niet meer optimaal stromen. Een tekort ervaren is een gebrek aan de verbinding met jezelf ofwel met de Liefde die je bent.

Alles zit al in jou. Elke emotie, gedachte en elk gevoel. Wil jij je geliefd voelen, keer naar binnen en voel je geliefd. Eigenlijk heel simpel want jij bent al heel en compleet. Maar in de praktijk is dit niet zo simpel. In je hoofd spelen zich allemaal verhalen af. Vaak zijn deze verhalen niet gebaseerd op Liefde.

Waardoor jij een tekort ervaart. Maar vanuit Liefde gezien is er geen tekort. Wanneer je seks wilt met een ander om een tekort op te vullen, mis je de verbinding met jezelf. En kun je dus ook geen echte verbinding met een ander maken. Het gaat dan puur om wat je kunt krijgen van de ander.

Seksualiteit delen

Ga je echter je seksualiteit delen met een ander vanuit de heelheid en compleetheid in jezelf, dan ontstaat er een echte verbinding. Want hierdoor is het mogelijk om de ander volledig vrij te laten. Je hoeft tenslotte niets van de ander. Waardoor kan ontstaan wat wil ontstaan vanuit Liefde.

Iets willen hebben van de ander of iets van jezelf delen is een wereld van verschil. Het is het verschil tussen angst (tekort) en Liefde (overvloed). Zodra je in staat bent om vanuit Liefde je seksualiteit te delen met een ander leg je de basis voor een diepere verbinding. De meest intieme verbinding die mogelijk is en enorm vervullend en voldoening gevend.

Gerelateerde artikelen

Hemelse seks, ook jij kunt dit ervaren

Seksen moet je samen leren door te doen en te falen

Seksueel op slot en jezelf weer openen voor seks

Seksueel afstemmen op jezelf en het energieveld van Liefde

Seksleven creëren wat bij je past vanuit je hart