Seksen moet je samen leren door te doen en te falen

Seksen moet je samen leren door te doen en te falen

Seksen

Falen is niet erg. Eigenlijk bestaat het ook niet. Het is gewoon het leven. Alleen de menselijke mind heeft een oordeel over wat er ervaren wordt. En labelt het als goed of fout. Seksen met elkaar moet je dan ook gaandeweg leren. Om te ontdekken wat je leuk en lekker vindt. Wat betreft jezelf en je partner. Willen dat het elke keer gaat zoals je wilt, is vechten tegen wat is.

Seksen

Seksen is een proces van doen en falen. Zodat je elk oordeel wat je hebt over seks kunt loslaten. En je echt kunt gaan ervaren. Terug naar de verbinding met jezelf en je partner. Vanuit het zijn en dan stap voor stap gaan doen. Samen. Er zijn ontelbare mogelijkheden en er is geen standaard handleiding. Het enige wat je hebt is de verbinding met jezelf.

Deze verbinding is je handleiding. Je lichaam, hart, geest en ziel. Maar deze handleiding zegt niet dat je elke keer hetzelfde moet doen. Het moment zelf bepaalt wat passend is voor jou en je partner. Wat het ene moment goed voelt, kan een volgend moment niet meer goed voelen. En dan is het tijd om te veranderen.

Verandering is iets wat altijd gaande is. Willen dat iets hetzelfde blijft is een gevecht tegen het leven. Niets blijft hetzelfde. Jij niet, je partner niet en situaties ook niet. Iedereen is bestemd om te groeien, te bloeien en te sterven. Dat is het leven. Het leven is niet bedoeld om saai te zijn. Seks is niet saai. Jij bent niet saai en je partner ook niet. 

Ervaar je saaiheid dan mis je de verbinding met jezelf, je partner en het leven. Ofwel de Liefde. Door de veiligheid te willen van geen verandering, sluit je jezelf af van alles. Juist door verandering te omarmen kun je samen op ontdekkingsreis. En wordt seksen ook weer leuk. Seksen zonder doel, maar puur vanuit verbinding.

Alles is goed zolang de verbinding liefdevol is. Zodra jij of je partner zijn of haar hart gaat sluiten is dit niet meer mogelijk. En ervaar je de afstand tussen elkaar. Je durft niet meer jezelf te laten zien en te uiten. Ook dit is geen falen. Maar een leermoment om te zien waar je nog moet helen. Wat je triggers zijn. Zodat je jezelf weer kunt open en je je weer kunt verbinden.

Gerelateerde artikelen

Seksueel experimenteren om jezelf te leren kennen

Seksuele ervaringen opdoen voor meer inzicht in jezelf

Seksuele teleurstelling is onvermijdelijk

Perfecte seks ontstaat niet vanuit je hoofd

Liefde heelt alles