Seksuele ervaringen opdoen voor meer inzicht in jezelf

Seksuele ervaringen opdoen voor meer inzicht in jezelf

Seksuele ervaringen

Je weet niet echt wat seks is totdat je het zelf ervaren hebt. Je kunt erover praten, lezen of ernaar kijken. Maar uiteindelijk zul je het zelf moeten ervaren om te weten wat het voor jou is. Seksuele ervaringen zijn nodig zodat je weet wat je leuk en lekker vindt. Maar ook om inzicht in jezelf te krijgen.

Seksuele ervaringen

Het beeld wat je had over seks kan door je seksuele ervaringen veranderen. Misschien was de seks niet zoals je gehoopt had. Of was het juist veel beter dan je ooit had kunnen dromen. Alle seksuele ervaringen geven een nieuw inzicht over jezelf. Het is een ontdekkingstocht naar jezelf. Een tocht die niet altijd even makkelijk is. Vaak een confrontatie met jezelf om je vooruit te helpen.

Om angst naar Liefde te transformeren. Je voelt je hierdoor extra kwetsbaar en gaat liever dit gevoel uit de weg. Want wanneer jij je hart opent tijdens de seks, zal alles veranderen. Er ontstaan nieuwe inzichten die jouw seksleven ten goede kunnen komen. Als je hier naar gaat luisteren.

En niet naar de seksuele normen en waarden van anderen. Maar erachter komt wat seks voor jou is. Wat het voor jou betekent en hoe jij het wilt ervaren. Vaak denk je dat je het wel weet, maar zonder het zelf te ervaren, weet je eigenlijk alleen hoe je denkt dat het hoort.

Door vast te houden aan deze beperkte gedachten over seks, zul je nooit onbegrensde seksuele mogelijkheden kunnen zien en evaren. Je kunt niet van te voren weten wat een seksuele ervaring met je doet of teweeg brengt. Tenzij je er niet voor openstaat en je afgesloten bent van je eigen seksualiteit.

Zodat je niet voor verrassingen of teleurstellingen komt te staan. Of je bent bang om te falen. Een seksuele ervaring die niet het “juiste” resultaat opleverde is geen fout. Want juist het inzicht dat voorkomt uit deze ervaring is goud waard. Zelfs de “verkeerde” persoon of standje, te snel, te wild of wat dan ook.

Alle seksuele regels waaraan jij je wilt houden, zorgen ervoor dat je helemaal niet meer kunt genieten of openstaat. Je bent namelijk niet jezelf en je staat jezelf niet toe om jezelf te leren kennen. Je wilt iemand zijn die je niet bent en dat zorgt altijd voor strijd met jezelf. Zelfs als je dit ontkent. Je lichaam merkt het wel.

Seks goed willen doen in plaats van seks willen ervaren, is in strijd met alles waar seks om draait. Plezier, genot, creativiteit, emoties vrij laten en jezelf hieraan overgeven. Tenzij je seks natuurlijk gebruikt puur voor de voortplanting. Maar dan nog mis je alle voordelen die seks heeft.

Seks opent deuren naar jezelf die alleen via seks geopend kunnen worden. De manier waarop jij je seksualiteit wil ervaren is uniek. Je hebt je eigen voorkeuren, verlangens en wensen. Die komen vanuit je hart en ziel. Hier is absoluut niets mis mee. Ga ervoor, bevrijd jezelf, experimenteer er op los en geniet ervan.

Gerelateerde artikelen

Seksuele vrijheid in jezelf ervaren

Seksuele normen veranderen is bevrijdend

Seksbeleving is afhankelijk van je verhaal

Bevredigende seks ervaar je elke keer anders

Overleefstand seks of hartgedragen seks