Overleefstand seks of hartgedragen seks

Overleefstand seks of hartgedragen seks

Overleefstand seks

De overleefstand seks is vooral gericht op het lichamelijke. Vanuit een ego perspectief. Waardoor angst voor tekort de basis is. Het is hierdoor dan ook vooral prestatie- en resultaatgericht.

Het orgasme (van de man) is waar het om draait. Het emotionele, mentale en spirituele speelt een ondergeschikte rol. De seks gaat om het krijgen van iets via de ander. In wezen gebruik je elkaar.

Overleefstand seks

Omdat de Liefde niet tot uiting kan komen wanneer je nog vanuit de overleefstand seks hebt. Deze onbewuste overleefstand, afhankelijkheid en behoeftigheid heeft op de seks een grote invloed.

De seks zal weinig tot geen intimiteit bevatten. Want je gebruikt de seks om het gemis van jezelf niet te hoeven voelen. Je kiest dan onbewust voor een partner die ook vanuit de overleefstand sekst.

Waardoor je deze dynamiek in stand houdt. Je hebt elkaar nodig om de leegte op te vullen. En daar gebruik je de seks voor. En elkaar. Je hebt verwachtingen waaraan voldoen moet worden om je goed te voelen.

Hartgedragen seks is daarentegen een bewuste keuze vanuit Liefde. Je kiest bewust voor een matchende en liefdevolle partner. Zodat je de Liefde kunt delen die je bent op je eigen en unieke manier.

Waardoor de seks geweldig is. Want wanneer Liefde de basis is heb je beide niets van elkaar nodig. Het gaat om het delen van de Liefde. En hierdoor ben je allebei vrij om jezelf te zijn en te uiten.

Het gaat hierbij niet om het ego. Waardoor een zuivere verbinding mogelijk is. Zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. Dit zorgt voor een diepe intimiteit tussen elkaar.

Je ziet en raakt elkaars hart. Geen maskers die delen van jezelf verstoppen. Maar pure Liefde en vrijheid. Je geeft je over aan elkaar tijdens de seks. En je laat alle controle gaan. Zodat kan ontstaan wat wil.

Los van een bepaald beeld hoe de seks eruit moet zien. Door je hart te openen en je verlangens te volgen. Zonder schaante. Je lichaam, hart, geest en ziel in lijn met de onvoorwaardelijke Liefde.

Gerelateerde artikelen

Hartgedragen seks is niet vanzelfsprekend

Geblokkeerde seksualiteit helen

Liefde als helingsmethode

Donkere kant van seks

Verlangen naar eenheidservaringen