Seksuele normen veranderen is bevrijdend

Seksuele normen veranderen is bevrijdend

Seksuele normen

De heersende seksuele normen zijn moeilijk te veranderen. Maar dit betekent niet dat het niet kan. Het is juist tijd voor verandering. Want wanneer je dit niet doet, mis je een belangrijk onderdeel van jezelf.

Seksuele normen

Je seksualiteit is de bron van jouw levensenergie. Echter de huidige seksuele normen zorgen voor veel onzuiverheid op seksualiteit. Waardoor je levensenergie niet krachtig kan stromen.

Maar om jezelf weer heel en compleet te voelen, is het belangrijk dat jouw seksualiteit zonder schaamte mee mag doen. Het is onderdeel van jezelf. En door je eigen seksualiteit te ontkennen of te negeren, doe je jezelf te kort.

Seks

Het woord seks is een enorm beladen woord. Seks klinkt als koud, hard en afstandelijk. Het woord vrijen klinkt veel warmer, liever en zachter. Maar wordt vooral geassocieerd met geslachtsgemeenschap in een liefdesrelatie.

En seks niet. Dit wordt meer gezien als iets wat geen betekenis heeft. Omdat het los van een relatie zou staan. Dit onderscheid is niet nodig. Seks hoeft niet oppervlakkig te zijn. Het kan ook juist intiem en verbindend zijn.

Seks is niet verkeerd. En kan ook zonder een relatie plaatsvinden. Seks vanuit Liefde is bevrijdend. Omdat er geen angsten, oordelen, verwachtingen en spanningen zijn die je tegenhouden.

Waardoor je vrij bent om jezelf te zijn. Omdat je niet meer behoeftig bent en seks (met een ander) gebruikt om de leegte in jezelf op te vullen. Of als afleiding om de onderliggende pijn niet te voelen.

Liefde

Maar hier is een ander begrip van Liefde voor nodig. Want Liefde gaat ten eerste over vrijheid. De vrijheid om jezelf te zijn. Liefde gaat dus niet over het bevredigen van de (emotionele) behoeftigheid van een ander.

Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Als ook voor je eigen leven, je gevoel en de keuzes die je maakt. Anders kun je niet vrij zijn. En de Liefde die je bent uitstralen de wereld in voor een liefdevolle bijdrage eraan.

Gerelateerde artikelen

Seksuele waarheid is altijd persoonlijk

Seksuele wijsheid ontstaat door uit te proberen

Seksuele vrijheid in jezelf ervaren

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Verlangens volgen is liefdevol