Seksuele waarheid is altijd persoonlijk

Seksuele waarheid is altijd persoonlijk

Seksuele waarheid

Eigenlijk bestaat er geen algemene seksuele waarheid. En is ook niet nodig. Wat jouw waarheid is is wel belangrijk. Je hebt je eigen waarheid over wat seks voor jou is en wat bij je past vanuit Liefde.

Seks kan mooie en diepe verbindingen tot stand brengen. Het potentieel is oneindig. Maar dan moet je wel openstaan voor je eigen waarheid en niet klakkeloos de waarheid van anderen overnemen.

Door de waarheid van anderen op je eigen manier te onderzoeken. Of eigenlijk te voelen of te ervaren wat het met je doet. Wat waarheid is voor jou, voel je in jezelf. Het is een diep innerlijk weten.

En gaat voorbij je ego. Alles waarvan je dacht dat waar is, mag je opnieuw gaan onderzoeken met betrekking tot je seksualiteit. Ervaren of het ook voor jou een waarheid is of dat het niet klopt voor jou.

Seksuele waarheid

Er bestaan veel algemene waarheden over seks waarvan aangenomen wordt dat dit de waarheid is. Echter dit hoeft niet zo te zijn. Ook al kan het wel van toepassing zijn. Zoals seks is oppervlakkig.

Of seks hoort alleen in een liefdesrelatie anders is het niet liefdevol. Seks hoort zacht en teder te zijn. Seks zonder orgasme is niet bevredigend. Of seksuele problemen zijn de oorzaak van “slechte” seks.

Maar zodra je seks in een hokje probeert te stoppen, kun je de waarheid niet meer voelen. Want wanneer je seks op deze manier beoordeelt, sta je niet meer open. Je wijst een deel van seks af.

En hierdoor beperk je vaak jezelf met niet passende seks als gevolg. Omdat je aan voorwaarden moet voldoen die in strijd zijn met je eigen waarheid. Terwijl vanuit je eigen waarheid seks hebben juist bevrijdend is.

Gerelateerde artikelen

Seksuele mannelijke energie uit balans

Seksuele vrouwelijke energie uit balans

Helende seks is de meest natuurlijke seks

Seksuele wijsheid ontstaat door uit te proberen

Seksuele dynamiek is energetisch