Seksuele dynamiek is energetisch

Seksuele dynamiek is energetisch

Seksuele dynamiek

De seksuele dynamiek tussen de mannelijke en vrouwelijke energie verloopt in het begin van de relatie of tijdens de verliefdheid vaak zonder problemen. De seks gaat meestal vanzelf, het is vaak en vol passie. Je aandacht is dan veel op de ander gericht en de aandacht van je partner op jou. En je geniet van het samenzijn.

Je geeft dan je partner veel bevestiging en je krijgt dit van je partner terug. Waardoor je jezelf (eindelijk) gezien, gewaardeerd en geliefd voelt. Je hart en geslacht gaan openstaan om te kunnen verbinden. Maar zodra deze vorm van verliefdheid over is, wat niets met Liefde te maken heeft, wordt het meestal een ander verhaal.

Want wanneer de aandacht voor elkaar minder wordt, wordt je met jezelf geconfronteerd. Je partner bedekt je wonden niet meer. Waardoor jouw wonden boven komen als een gevolg van een tekort aan Liefde in jezelf. En dit verandert de seksuele dynamiek, de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf en tussen elkaar.

Seksuele dynamiek

Iedereen is van nature in de kern van hun wezen gelijk en energetisch in balans. Dus er is een verbinding met zowel de mannelijke als vrouwelijke energie in zichzelf. Maar door de rollenpatronen als man of vrouw is er een disbalans ontstaan. Deze rollenpatronen zijn aangeleerd gedrag en wordt via generaties doorgegeven.

En dit zorgt ervoor hoe een vrouw of man zich hoort te gedragen volgens bepaalde regels. Waardoor de balans tussen de vrouwelijke energie en de mannelijke energie verdwijnt. En de seksuele dynamiek niet meer op een natuurlijke manier kan verlopen. Tijdens de seks uit dit zich in voornamelijk dominant of onderdanig gedrag.

Terwijl wanneer de seksuele dynamiek in balans is, je afwisselend dominant en onderdanig bent. Dit gaat over de uitgaande en ontvangende energie. Waardoor je wat de ander doet of zegt kunt ontvangen en jezelf kunt uiten op je eigen unieke manier. Beide energieën zijn hierdoor even belangrijk. Om helemaal te kunnen genieten van seks.

Gerelateerde artikelen

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele aantrekkingskracht is niet oppervlakkig

Seksuele relatie met partner is veelzeggend

Seksueel tevreden zijn zonder partner

Seksuele vrouwen zijn onweerstaanbaar