Seksbeleving is afhankelijk van je verhaal

Seksbeleving is afhankelijk van je verhaal

Seksbeleving

Jouw seksbeleving is altijd afhankelijk van je overtuigingen. Zijn deze positief over seks dan zul je seks als positief ervaren. En wanneer deze negatief zijn, dan niet. Gelukkig kun je deze overtuigingen veranderen. Zodat je seksueel gaat ervaren wat bij je past.

Waardoor je seksleven niet meer afhankelijk is van iets buiten jezelf. Niet meer door de gebeurtenissen uit het verleden. En ook niet meer afhankelijk van de maatschappelijke of opvoedkundige normen.

Seksbeleving

Het verhaal wat jij jezelf vertelt is gebaseerd op je (onbewuste) overtuigingen. En dit verhaal is een eenzijdig verhaal. Het is alleen maar jouw kant van het verhaal. En jij hebt op basis van dit verhaal een rol ingenomen. Dit kan zijn het slachtoffer.

Er is dan ook een slechterik in het verhaal. Anders kan er geen slachtoffer zijn. Zodra je dit verhaal gaat inzien, kun je het gaan veranderen. Jouw rol hierin kun je zelf beïnvloeden. Waardoor jouw seksbeleving gaat veranderen.

Stap uit je rol van slachtoffer door objectief naar de situatie te kijken. Dus zonder emoties. Maar ook zonder oordelen over goed of fout. En dit is een hele uitdaging. Wanneer je elke situatie vanuit Liefde gaat bekijken, zal de situatie zich gaan helen.

Zodat je de bijbehorende emoties los gaat laten. Deze emoties hebben zich namelijk vastgezet in je lichaam. Waardoor er blokkades zijn ontstaan. Zowel emotioneel als seksueel. Aangezien deze beide ontstaan vanuit het tweede chakra zodra deze uit balans is.

Seksuele bevrijding

Door het transformeren van deze blokkades ontstaat er bevrijding. Een seksuele bevrijding waardoor je tijdens de seks jezelf kunt zijn. En kunt ervaren zoals het moment werkelijk is.

Gerelateerde artikelen

Seksuele normen veranderen is bevrijdend

Seksuele wijsheid ontstaat door uit te proberen

Seksuele traumaverwerking vanuit spiritualiteit

Seksuele waarheid is altijd persoonlijk

Seksuele vrijheid in jezelf ervaren