Seksuele traumaverwerking vanuit spiritualiteit

Seksuele traumaverwerking vanuit spiritualiteit

Seksuele traumaverwerking

Seksuele traumaverwerking vanuit spiritualiteit is niet zweverig. Want het gaat niet alleen over je diepste overtuigingen over wat er gebeurd is te transformeren. Maar ook over echt voelen. Je gaat niet ontkennen wat er gebeurd is. Je gaat voelen wat het nu met je doet. Het bewustworden van je emoties en spanningen in je lichaam.

Seksuele traumaverwerking

Dit voelen kan heel intens zijn omdat de spanning en emoties al vaak lange tijd in je lichaam vastzitten. Omdat je niet geleerd hebt om te voelen. Echter door het voelen, kun je het eindelijk gaan loslaten. Er komt letterlijk beweging in je lichaam en ruimte vrij. Ruimte voor andere emoties.

Want je energie gaat weer stromen. Waardoor je lichaam zich kan ontspannen. En weer vrij kan bewegen. Na het voelen ga je de betekenis veranderen van de gebeurtenis. Je stapt hierdoor uit je slachtofferrol waardoor je de situatie niet blijft herhalen in je hoofd. Dit draait om het verhogen van je bewustzijn.

Je verandert de angst gedachten naar liefdevolle gedachten. Zodat ook vergeving mogelijk is. Vergeving van jezelf als van de ander. Alleen vanuit je hoofd willen helen zonder te voelen of andersom, mist de holistische verbinding. Want alles is met elkaar verbonden.

Holistische seksuele traumaverwerking is gericht op zowel het fysieke, emotionele, mentale als het spirituele. Zodat je echt vrij bent van je trauma door bewustwording. Je trauma is dan niet iets waar je mee leert leven. Want het heeft geen of nauwelijks invloed meer op je huidige leven.

Je gaat namelijk zo in het leven staan dat je elke keer bewust kiest voor Liefde. En niet voor je trauma met bijbehorende angst. Waardoor je op een andere manier met je trauma omgaat. Je ziet het namelijk niet meer als een trauma doordat je het helemaal gaat herkennen, erkennen en omarmen.

Gerelateerde artikelen

Seksueel trauma is nooit jouw schuld

Seksueel misbruik of verkrachting en vergeving

Seksuele problemen vanuit een spiritueel perspectief

Vaginisme ontstaan door een trauma kun je zelf helen

Baarmoeder, vaginawand en seksuele trauma’s