Vaginisme ontstaan door een trauma kun je zelf helen

Vaginisme ontstaan door een trauma kun je zelf helen

Vaginisme

Vaginisme is een verkramping van de vagina. De spierspanning van je bekkenbodemspieren is dan erg hoog. Waardoor seks heel pijnlijk is of niet eens mogelijk is. Je zit letterlijk op slot. Naast de angst voor pijn, schaamte en schuldgevoelens die je nu aan de oppervlakte ervaart is er op een veel dieper niveau een trauma in je lichaam opgeslagen.

Vaginisme helen

Door dit trauma te gaan helen, kun je ook je vaginisme helen. Je lichaam moet zich gaan ontspannen zodat de energie weer kan gaan stromen. Je trauma bestaat uit onverwerkte emoties die zich vastgezet hebben als gestagneerde energie. Door je emoties weer te gaan voelen, al het verdriet, de boosheid en machteloosheid, komt de energie weer in beweging.

En kun je de emoties gaan loslaten. Zodat deze energieblokkades uit je lichaam verdwijnen. Vecht niet langer meer tegen jezelf. Sta jezelf toe te helen. Het is echt mogelijk. Activeer het zelfgenezende vermogen van je lichaam door liefdevolle aandacht aan jezelf te geven. Liefde heelt. Het is de basis voor diepgaande genezing.

Deze Liefde voor jezelf zorgt voor een hoge trillingsfrequentie van de energie in je lichaam. Vergeef jezelf en vooral ook een ander. Heb geen oordeel meer over jezelf of een ander. De traumatische ervaring is geweest. Het is nu tijd om je te richten op wat jij jezelf kan geven om te helen. Dit is Liefde.

En alleen jij kunt jezelf dit geven. Vaginisme ontstaan vanuit een trauma blijft bestaan doordat je de verbinding met je eigen seksualiteit hebt geblokkeerd. Deze natuurlijke verbinding heeft Liefde en aandacht nodig. Van jou. Zodat je de verbinding met je eigen seksualiteit kan herstellen. En je hierdoor weer in balans komt.

Gerelateerde artikelen

Seksueel liefdesspel begint zonder partner

Seksuele gezondheid en de Liefde voor je vagina

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven

Menstruatieklachten als gevolg van je gewonde seksuele zelf

Seksuele wonden blijven bestaan door angst