Seksueel liefdesspel begint zonder partner

Seksueel liefdesspel begint zonder partner

Seksueel liefdesspel

Zonder de liefde voor je eigen seksualiteit kun je geen seksueel liefdesspel ervaren. Het begint namelijk altijd eerst bij jezelf. Pas wanneer je jezelf lief kan hebben, kun je een ander liefhebben.

Zodat de seksuele Liefde kan stromen. Zodra deze in jezelf stroomt, kan het ook via jou naar een ander stromen. En zodra het ook in de ander stroomt, kan het ook weer naar jou terugstromen.

Zodra je jezelf lief kan hebben wordt je lichaam ook meer orgastisch. Waardoor je kunt genieten van je eigen lichaam. Precies zoals het is. En kan het seksueel liefdesspel beginnen met een ander.

Maar vaak is het moeilijk om te genieten van je lichaam. Omdat je er niet echt van houdt. Je vindt jezelf niet mooi genoeg. En seks draait vooral om je lichaam. Want je kunt seks alleen via je lichaam ervaren.

Seksueel liefdesspel met jezelf

Seks gaat zowel over je geslachtsdelen als de rest van je lichaam. Tijdens seks kun je namelijk de seksuele Liefde laten stromen via je lichaam. En dit gevoel is magisch wanneer je hiervoor openstaat.

Want zodra je tijdens de seks niet in je lichaam bent of in verbinding met je geslacht en vooral bezig bent met je gedachten over je lichaam (of iets anders), kun je niet lichamelijk genieten.

Met als gevolg het gevoel van leegte in jezelf. Want seks zonder een seksuele verbinding met jezelf is onbevredigende seks. Zelfs als er een orgasme is. Want vaak probeer je via seks (met jezelf) een leegte in jezelf op te vullen.

Seksueel liefdesspel gaat niet over het opvullen van een leegte. Het is juist vanuit de volheid in jezelf van seks kunnen genieten. En hiervoor moet je eerst jezelf accepteren zoals je bent. Inclusief je eigen seksuaiteit.

Gerelateerde artikelen

Seksueel samenspel is “geven en ontvangen”

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksuele aandacht begint bij jezelf

Seksueel plezier zorgt voor meer seksueel genot

Seksuele behoeften maken een gemis kenbaar