Seksueel samenspel is “geven en ontvangen”

Seksueel samenspel is “geven en ontvangen”

Seksueel samenspel

Seksueel samenspel of liefdesspel bestaat uit het geven en ontvangen vanuit Liefde via je lichaam. Waardoor de seksuele Liefde kan stromen in jezelf en tussen elkaar. Vanuit Liefde kun je nooit teveel geven. Je kunt alleen te veel geven wanneer je er iets voor terug wilt hebben. Wanneer je dit niet terug krijgt, voelt het alsof je te veel gegeven hebt.

Het kostte je meer energie dan het je opleverde. Dit is een kenmerk dat je niet vanuit Liefde hebt gegeven. En vanuit Liefde ontvangen is kunnen ontvangen zonder iets te willen veranderen aan hetgeen wat je ontvangt. Dus door de controle los te laten. Het te accepteren wat je krijgt. Waardoor de ander vrij is om te geven vanuit Liefde op zijn of haar eigen manier.

Seksueel samenspel

Alleen door je eigen behoeften te vervullen, kun je de ander vrijlaten. Want die hoeft dit dan niet voor jou te doen en kan hierdoor zichzelf blijven. Zodra het geven en ontvangen in balans is, kan het seksueel samenspel pas beginnen. Dus wanneer je beiden in staat bent om te geven en te ontvangen vanuit Liefde.

Geven komt vanuit de mannelijke energie in jezelf en ontvangen komt vanuit de vrouwelijke energie in jezelf. Dit geven vanuit Liefde gaat trouwens niet om het geven van wat de ander seksueel verlangt. Want het ontvangen vanuit Liefde gaat niet over de ander. Maar altijd over jezelf.

Geven en ontvangen

Geven vanuit Liefde is jezelf laten zien en uiten. En ontvangen vanuit Liefde is de ander zichzelf laten zijn. Meer hoef je niet te doen. Je hoeft zeker niet te veranderen of jezelf aan te passen. Dit betekent trouwens niet dat je een ander jouw grens laat overschrijden. En hierdoor kom je tot de conclusie of de ander wel of geen match is.

Je moet namelijk altijd je eigen grenzen aangeven. Welke gebaseerd zijn op wat resoneert of niet vanuit je hart. Zonder de ander af te wijzen. Maar hiervoor is wel enorm veel zelfliefde voor nodig. Zodat je dit niet als afwijzing ziet, maar het bij de ander kunt laten. Waardoor de seksuele Liefde kan blijven stromen.

Wanneer je jezelf niet kunt geven (aan een ander), kun je jezelf (of een ander) ook niet ontvangen. Want de ander is altijd een spiegel van jezelf. Wat je niet in jezelf kunt accepteren, kun je in een ander ook niet accepteren. Niet vanuit je hart, misschien wel vanuit je hoofd.

Omdat je dit nu eenmaal geleerd hebt. Maar hierdoor ontstaat er een gevecht tussen je hoofd en hart. Want die liggen niet op één lijn. En dan is er geen sprake van echte Liefde, de Liefde zal niet kunnen stromen. Dus ook niet de seksuele Liefde.

Daarom is het zo belangrijk dat je bewust bent van jezelf. Het verschil weten tussen je gewonde of gezonde hart en hoofd. Zodat je tijdens het seksueel samenspel in balans bent. En je intieme en verbindende seks kunt ervaren. Waarin je gelijkwaardige partners kunt zijn.

Gerelateerde artikelen

Seksueel liefdesspel begint zonder partner

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seks is belangrijk in je liefdesrelatie

One night stand kan veel intimiteit bevatten

Seksuele gemeenschap tussen zielen is zuiverend