Seks is belangrijk in je liefdesrelatie

Seks is belangrijk in je liefdesrelatie

Seks is belangrijk

Seks is belangrijk in je liefdesrelatie. Omdat het een grote invloed heeft op de verbinding met je partner. Hoewel Liefde de basis is van je relatie heeft je relatie meer nodig dan alleen Liefde. Aangezien Liefde niet hetzelfde is als intimiteit.

Seks is belangrijk

Je seksualiteit negeren is altijd schadelijk. Seks wordt meestal gezien als iets extra’s. Vaak is geleerd dat seks eigenlijk niet belangrijk is of zelfs oppervlakkig. Waardoor je hier over het algemeen weinig aandacht aan besteedt.

Echter seks is verbindend en verdiepend vanuit Liefde. Op een manier die alleen via seks mogelijk is via je lichaam, hart, geest en ziel. De ideale manier om volledig samen te smelten met je partner en de Liefde te laten stromen.

Tenminste wanneer je een zuivere seksuele verbinding hebt. Wat begint zonder partner. Het gaat namelijk altijd eerst om de verbinding die je met jezelf hebt, inclusief je seksualiteit. Dit kan een verbinding vanuit Liefde of angst zijn.

Echter, doordat seks nog vaak met schuld- en schaamtegevoelens gepaard gaat, is angst vaak en onbewust de basis. Wat niet raar is. Seks is nog steeds een taboe onderwerp. Waardoor er misvattingen bestaan over wat seksualiteit en seks is.

Spiritueel gezien is seks ook belangrijk in je relatie. Want wanneer je seksualiteit niet mee kan of mag doen, blokkeert je levensenergie. Evenals de Liefde. Omdat je een deel van jezelf afwijst. Waardoor afstand ontstaat.

Want elke afwijzing in jezelf zorgt namelijk voor een innerlijke strijd. Waardoor je emotioneel behoeftig bent en afhankelijk van je partner. Wat vaak zorgt voor strijd met je partner. Als een poging deze behoeften te bevredigen.

Terwijl seks daar van nature niet over gaat. Het is namelijk een zielsverlangen om de Liefde te laten stromen. Waardoor echte verbinding en diepe intimiteit te ervaren is met je partner. Op alle niveau’s. Fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel.

Alles wat je vanuit onvoorwaardelijke Liefde doet, laat de Liefde stromen. Dus wanneer je jouw seksualiteit niet omarmt of zelfs wegduwt kun je niet de Liefde laten stromen tijdens de seks. Ook al doe je iets “liefs” wat op Liefde lijkt.

De relatie en de seks is dan vaak afstandelijk. Doordat je niet jezelf durft te zijn. Bang voor afwijzing, op zoek naar goedkeuring van je partner. Doordat de liefdevolle verbinding met jezelf en je seksualiteit ontbreekt.

Je seksualiteit is een wezenlijk onderdeel van jezelf. Door het te omarmen kun je Liefde laten stromen tijdens de seks. Seks met je partner is dan een verdieping van de bestaande verbinding met je partner. Voorbij je ego.

Waardoor je in staat bent om volledig jezelf te zijn en uiten op je eigen manier vanuit Liefde. Het gaat puur om de Liefde via je lichaam, hart, geest en ziel te ervaren. Zodat de seks een zuivere expressie is van de Liefde die je bent.

Gerelateerde artikelen

Seksuele kracht en je droomleven manifesteren

Seksuele gezondheid en de Liefde voor je vagina

Bekkengebied openen en emoties loslaten

Seksuele balans herstellen is belangrijk

Seksuele vrijheid in jezelf ervaren