Baarmoeder, vaginawand en seksuele trauma’s

Baarmoeder, vaginawand en seksuele trauma’s

Baarmoeder

De baarmoeder is het energetische krachtcentrum van de vrouw. Stroomt de energie hier optimaal dan komt ze in verbinding met haar levenskracht. Echter door seksuele trauma’s kan de energie niet optimaal stromen.

Seksuele trauma’s kunnen al ontstaan doordat ze over haar grens is gegaan. Een trauma ontstaat dus niet alleen door een verkrachting of seksueel misbruik.

Baarmoeder helen

Alles wat ze ooit onbewust of bewust seksueel heeft toegelaten terwijl ze het eigenlijk niet wilde of er niet klaar voor was, laat een trauma achter. Een trauma is een energetische ophoping van onverwerkte emoties.

En dit vormt een energieblokkade en blijft net zolang in haar baarmoeder en vaginawand vastzitten totdat ze deze loslaat. Dit loslaten kan door bewust liefdevolle seks te hebben met een partner waarbij ze zich veilig voelt en haar emoties kan uiten.

Door (langdurige) penetratie wordt de vaginawand gemasseerd. En bij diepe penetratie kan de baarmoedermond gemasseerd worden. Of als ze geen partner heeft, kan ze dit zelf doen met een dildo. Zodat ze alle opgeslagen spanning kan loslaten.

De baarmoedermond kan heel erg gevoelig zijn en zelfs pijnlijk zijn als deze aangeraakt wordt. Belangrijk is om goed te voelen wat ze aankan. Ga absoluut niet over haar grens heen. Een vrouw kan over haar seksuele grenzen heengaan door overtuigingen.

Over hoe ze denkt dat het hoort, terwijl haar lichaam er totaal anders over denkt. Maar haar lichaam laat haar altijd voelen wat ze seksueel verlangt en wat ze niet wilt.

Door de seksuele trauma’s in haar baarmoeder en vaginawand is het lastiger om te kunnen ontspannen en te genieten van seks. Zeker wanneer ze pijn ervaart tijdens de seks. En hierdoor meer tegenzin ervaart tegen seks.

Om echt van seks te kunnen genieten is een ontspannen vaginawand en baarmoeder heel belangrijk. Door goed voor haar heilige tempel te zorgen, heelt ze haarzelf.

En door kritisch te zijn over wie zij toelaat, kiest ze voor een liefdevolle en matchende partner. Zodat haar baarmoeder en vaginawand energetisch zo zuiver mogelijk blijven.

Voor optimaal genot en plezier tijdens de seks. Waardoor ze toegang blijft behouden tot haar eigen levenskracht. Zodat ze de kracht heeft om haar leven te creëren zoals zij wilt. Want elke vrouw is dat waard.

Gerelateerde artikelen

Bekkenbodem en seksualiteit en de kracht van de aarde

Seksuele gezondheid en de Liefde voor je vagina

Liefdevolle seks is een keuze

Allerbeste seksleven creëren is niet egoïstisch

Seksuele weerbaarheid versterken is noodzaklijk