Seksuele weerbaarheid versterken is noodzaklijk

Seksuele weerbaarheid versterken is noodzaklijk

Seksuele weerbaarheid

Seksuele weerbaarheid versterken gaat om het in staat zijn om bewuste keuzes te maken met betrekking tot je eigen seksualiteit. Vanuit je gezonde seksuele zelf. En dit is niet alleen belangrijk voor jongeren. Het is zeker ook van belang voor volwassen vrouwen en zelfs mannen zowel in relaties als zonder. Zodat je jezelf en elkaar niet seksueel beschadigt.

Seksuele weerbaarheid

De sociale druk onder jongeren heeft een grote invloed op de seksbeleving bij zowel jongens als meiden. Hoewel bij volwassen deze sociale druk misschien niet direct zichtbaar is, is deze zeker wel aanwezig. Via de media, de normen en waarden van de maatschappij. Dit heeft vaak toch invloed op je seksuele gedrag en de voorwaarden waar je aan wil voldoen.

Ook al voel je (diep van binnen) dat deze voorwaarden niet bij jou passen. Je vindt het hierdoor moeilijk om je grenzen te bewaken. En vaak ga je over je grenzen heen omdat je denkt dat het nu eenmaal zo hoort. Je hebt het gevoel dat je geen keuze hebt en je hebt misschien ook een oordeel over jezelf door een gemis aan eigenwaarde.

Je kiest dan uiteindelijk niet voor jezelf, maar voor de ander. Wat natuurlijk nooit een juiste keuze is. Want dit heeft gevolgen voor je seksuele levensenergie. Waardoor je eigenwaarde en zelfvertrouwen nog meer dalen. En soms denk je dat je niet eens beter verdient. Wat natuurlijk nooit waar is. Ook jij verdient het om intieme en verbindende seks te ervaren.

Je lichaam zegt altijd wat wel of niet goed voor je is. Als je lichaam nee zegt, stop dan. Het kan zijn dat er nog iets geheeld moet worden. Of het kan ook gewoon zijn dat de ander geen match is of dat er iets anders speelt. Eigenlijk maakt het niet uit wat de reden is. Negeer nooit de signalen van je lichaam.

Hoe moeilijk het ook is om iemand af te wijzen of teleur te stellen. Stop en neem afstand van de ander of praat er juist over. Indien natuurlijk mogelijk. Maar ga niet over je eigen grenzen. Voor niemand. Je bent meer waard. Je verdient de allerbeste seks. En die ontstaat alleen vanuit 100% vrijwilligheid bij beide partners.

Gerelateerde artikelen

Slechte seks ontstaat door een gebrek aan zelfliefde

Seksuele eigenwaarde vergroten is een krachtige basis

Onbevredigende seks is niet nodig en zelfs schadelijk

Seksuele normen veranderen is bevrijdend

Seksuele aandacht begint bij jezelf