Seksuele eigenwaarde vergroten is een krachtige basis

Seksuele eigenwaarde vergroten is een krachtige basis

Seksuele eigenwaarde

Zodra je weinig seksuele eigenwaarde hebt, geef en gun jij jezelf meestal niet genoeg. Omdat jij jezelf niet goed genoeg of waardevol genoeg vindt. En daarom genoegen neemt met minder.

Je maakt hierdoor keuzes die over het algemeen niet goed voor je zijn. Dit is natuurlijk geen krachtige basis. En zeker geen liefdevolle basis. Waardoor je seksleven ook niet geweldig is.

Wil jij geweldige seks ervaren? Dan moet jij wel vinden dat jij het waard bent. Ofwel je moet vanuit de Liefde in jezelf voor jezelf kiezen. En in je eigen kracht gaan staan.

Seksuele eigenwaarde

Dit is niet egoïstisch. Want alleen zo kun je ook liefdevol naar anderen zijn. Iedereen kan je wel zeggen dat jij het waard bent, maar als jij weinig eigenwaarde hebt, is de kans groot dat je het niet gelooft.

En komen er allemaal overtuigingen naar boven. Over hoe jij denkt dat anderen het fout moet hebben. Of je denkt juist dat je niets te klagen hebt.

Maar tussen niets te klagen hebben en geluk ervaren is een groot verschil. Ben je echt gelukkig met je seksleven of vind je dat je gelukkig moet zijn met wat je hebt?

Maar gelukkig zijn gaat niet over wat je hebt, het gaat over wat je ervaart. Hiervoor moet je wel bewust zijn van wat je ervaart. En niets zelf gaan bedenken.

De verhalen die jij jezelf vertelt, zijn vaak niet waar. Ze maskeren zelfs de waarheid. Omdat deze vaak te pijnlijk is. Het is een overlevingsmechanisme.

Om jezelf te beschermen. Maar niet om echt gelukkig te zijn. Geluk ontstaat door liefdevolle aanwezigheid bij alles wat is. Zonder verhalen en identificatie ermee.

Waardoor je genoeg seksuele eigenwaarde hebt om jezelf te zijn tijdens de seks. En te kiezien voor seks die bij jou past met een matchende partner. Zodat de seks ook echt geweldig is.

Gerelateerde artikelen

Seksuele verleden is eigenlijk niet belangrijk

Seksuele teleurstelling is onvermijdelijk

Seksuele levenskracht zorgt voor passie en plezier

Seksuele energie verhogen is geen overbodige luxe

Seksuele onbewustheid leidt tot neerslachtigheid