Slechte seks ontstaat door een gebrek aan zelfliefde

Slechte seks ontstaat door een gebrek aan zelfliefde

Slechte seks

Slechte seks is vaak een gevolg van de seksuele verbinding die je met jezelf hebt. Ofwel of je een seksuele verbinding met jezelf vanuit Liefde of angst hebt. En dit geldt ook voor je sekspartner.

Want er is er een groot verschil tussen seks vanuit de Liefde in jezelf en vanuit angst. Seks waarbij de Liefde niet stroomt en je de ander nodig hebt om je goed te voelen, voelt vaak als slechte seks.

Slechte seks

Wanneer je de Liefde van de ander nodig hebt of je hebt het nodig om je mooi te voelen of voor je zelfvertrouwen, kan de Liefde niet stromen. Waardoor je eigenlijk de ander gebruikt via seks.

Aangezien je seks hebt vanuit je eigen angst of behoeftigheid. En niet vanuit de Liefde in jezelf. Zodat het vaak niet echt goed voelt. Er ontbreekt namelijk de zuivere seksuele verbinding tussen elkaar.

En dit zorgt juist dat de seks intiem en verbindend is. Toch is dit vaak niet het geval in een liefdesrelatie. Waardoor er geen echte seksuele voldoening ervaren wordt. Seksuele voldoening staat los van het orgasme.

Het gaat bij seksuele voldoening om de zuivere seksuele verbinding tussen jou en je sekspartner op dat moment. Zodat de Liefde kan stromen. Omdat je dan beiden in je natuurlijke staat van Liefde bent.

Wanneer de Liefde niet kan stromen tussen jou en je partner is vaak angst de oorzaak. Angst voor teleurstelling en afwijzing. Er is dan geen ruimte voor de ware expressie van je ziel.

De seks is dan vaak slecht vanwege de vele regels en gewoontes. Want zodra het niet aan je verwachtingen voldoet, ervaar je geen seksuele voldoening.

Maar dat heeft voornamelijk met jezelf te maken. Omdat jij bepaalde gedragingen, woorden of wat dan ook nodig hebt van je sekspartner om te kunnen genieten.

Je legt hiermee de verantwoordelijkheid van je eigen seksuele genot en voldoening bij de ander neer. En je laat de ander niet vrij om zichzelf te zijn, omdat jij iets van hem of haar nodig hebt. Zodat de Liefde niet kan stromen.

Natuurlijk kan je sekspartner geen energetische match zijn. Maar dat ligt niet zozeer aan je partner. Dat ligt aan de keuzes die jij (onbewust) gemaakt hebt.

Of ze op basis van de Liefde in jezelf zijn geweest of niet. Jouw sekspartner is puur een spiegel van jezelf. Heb je een keuze vanuit de Liefde in jezelf gemaakt, zul je dit weerspiegelt zien.

Gerelateerde artikelen

Overleefstand seks of hartgedragen seks

Seksuele gewoonten doorbreken is lastig

Onbevredigende seks is niet nodig en zelfs schadelijk

Seksuele gedachten veranderen is niet makkelijk

Seksueel liefdesspel begint zonder partner