Seksuele gewoonten doorbreken is lastig

Seksuele gewoonten doorbreken is lastig

Seksuele gewoonten

Het doorbreken van ongewenste seksuele gewoonten vergt tijd, moed en doorzettingsvermogen. Daarom wordt er vaak gekozen voor gemak. Maar de makkelijke weg geeft zelden het gewenste resultaat. Met als gevolg meestal geen seksuele voldoening.

Seksuele gewoonten doorbreken

En seksuele voldoening wil iedereen. Soms bewust en soms onbewust. Het is namelijk een natuurlijk verlangen. Een universeel en menselijk verlangen. Want seksualiteit is de bron van jouw levensenergie.

Een geblokkerde seksualiteit, heeft niet alleen invloed op je seksleven. Maar ook op je liefdesleven en alle andere gebieden van je leven. Je hebt gewoon minder levenslust en energie. Je vecht eerder tegen het leven dan dat je ervan geniet.

Iedereen heeft 2 kanten. Zowel een “lieve” kant als een “stoute” kant. Vaak wordt de “stoute” kant niet geleefd. Het geeft je een gevoel van veiligheid. Want het wordt als fout gezien. De “lieve” kant is het sociaal geaccepteerde gedeelte. En mag gezien worden.

De “stoute” kant is dat dus niet. Daarom moet het verborgen blijven. Alsof het niet bestaat. Het wordt onderdrukt, negeert of gewoon helemaal niet ontwikkeld. Maar dit betekent niet dat het niet bestaat. Deze “stoute” kant is niet fout. Het hoort ook bij jou.

Het is zelfs een heel belangrijk deel van je. Hier zit juist jouw ongekende kracht. Door deze kant vrij te laten en te leven, zal je meer energie hebben. Door jezelf in een hokje te plaatsen, zul je maar half leven. Omdat je van jezelf aan bepaalde voorwaarden moet voldoen.

Zodat jij jezelf kunt accepteren, maar vooral ook zodat je de goedkeuring van anderen krijgt. En hierdoor negeer je jezelf en hou je jezelf klein. En blijf je doen wat je altijd deed uit angst. Angst voor afwijzing. Waardoor je liever je “stoute” kant verbergt.

Een ongewenste seksuele gewoonte veranderen doe je altijd door je “stoute” kant te accepteren vanuit Liefde. Dit is de basis. Onvoorwaardelijke zelfliefde. Want zodra jij deze kant hebt geaccepteerd, ben je vrij om te zijn wie je bent.

Gerelateerde artikelen

Seksuele gedachten veranderen is niet makkelijk

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Seksuele weerstand doorbreken bij jezelf

Seksloze relatie is vaak een keuze vanuit angst

Seksueel ontwakingsproces is een echte uitdaging