Seksuele gedachten veranderen is niet makkelijk

Seksuele gedachten veranderen is niet makkelijk

Seksuele gedachten

Jouw seksuele gedachten bepalen hoe seksueel jij bent. Of je seksueel open of gesloten bent is afhankelijk van je gedachten over seks. En dus of jij je sexy voelt of zin in seks hebt. Gelukkig kun je jouw gedachten veranderen. Maar dan ben je er nog niet.

Seksuele gedachten

Hoewel negatieve gedachten je seksleven behoorlijk kunnen verpesten. Is het zo dat je alleen met positieve seksuele gedachten er nog niet komt. Zeker als je deze niet gelooft en dus ook niet voelt in je lichaam. Je positievere gedachten over seks dienen dan alleen als afleiding.

Zodat je niet meer aan de negatieve seksuele gedachten hoeft te denken. En je je tijdelijk misschien wat beter voelt. Maar dit betekent niet dat je geen negatieve gedachten meer hebt. Je onderdrukt en negeert ze gewoon. Door jezelf af te leiden van het negatieve.

Positiviteit is goed, maar alleen als het je vooruit duwt. Niet om in de bestaande situatie vast te blijven zitten. Dan is het een smoes om te rechtvaardigen dat je niet wil veranderen. Zodat je de confrontatie niet aangaat vanuit angst.

Angst voor verandering. Je bent vaak zo gewend dat je op een bepaalde manier denkt, dat je niet meer weet hoe het is om je anders te voelen. Je durft hierdoor niet de sprong te wagen. En tegelijkertijd blijf je liever ontkennen dat je niet durft.

Verandering begint altijd van binnenuit. Eerst is het belangrijk om juist bewust te worden van je negatieve seksuele dachten. Zonder ze te willen veranderen. Pas als je deze gedachten volledig hebt geaccepteerd, kun je ze gaan loslaten.

En daarna ontstaan vanuit Liefde nieuwe gedachten. Deze seksuele gedachten zorgen ervoor dat je niet opgeeft. Dat je mogelijkheden ziet, oplossingen en actie onderneemt. Opgeven is op zichzelf niet erg. Soms moet je ook een bepaalde manier opgeven om vervolgens een andere manier te vinden.

Zodra je positieve seksuele gedachten hebt, zal je seksleven veranderen. Je denkt anders, voelt je anders en gaat anders doen. Je wil ook echt een ander seksleven wat niet meer gebaseerd is op angst, maar op basis van Liefde.

Gerelateerde artikelen

Seksuele fantasieën zijn normaal

Seksuele gevoelens negeren is ongezond

Seksloze relatie is vaak een keuze vanuit angst

Seksuele begeerte is geen zonde, maar gezond

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen