Seksuele gevoelens negeren is ongezond

Seksuele gevoelens negeren is ongezond

Seksuele gevoelens

Seksuele gevoelens worden vaak als ongepast ervaren. Waardoor deze genegeerd worden in plaats van geaccepteerd en doorvoeld wanneer deze op het verkeerde moment of bij de verkeerde persoon naar boven komen.

Waardoor je deze gevoelens niet serieus neemt of je ontkent deze zelfs. Zodat je jezelf weer goed kunt voelen over wie je denkt te zijn. En alles wat niet in dat plaatje past, is fout en moet vermeden worden.

Seksuele gevoelens

Zodat je bepaalde mensen uit de weg gaat, je hart sluit en probeert controle over jezelf en anderen uit te oefenen. Zodat je niet in die ongewenste situatie komt, waardoor je met jezelf geconfronteerd wordt.

Of je gaat juist allemaal smoesjes bedenken om deze seksuele gevoelens te volgen en je gedrag goed te praten. Zodat je niet met schuld- en schaamtegevoelens hoeft om te gaan. Maar echt accepteren en deze er te laten zijn, is vaak lastig.

Seksuele gevoelens zorgen voor ongemak. Zelfs in een relatie. Of misschien wel juist in een relatie. Seksuele gevoelens willen jou niet iets te laten begrijpen, maar willen jou iets laten ervaren.

Het ervaren van jouw gevoel hoeft niet ingeperkt te worden. Niet door jezelf en ook niet door anderen. Dit geeft jou kracht en jouw vrijheid terug. De vrijheid om zelf keuzes te maken. Je eigen pad te bewandelen.

Seksuele gevoelens zijn enorm krachtig. En laten je niet zomaar los. Dit gebeurt pas als je deze gevoelens gaat accepteren en omarmen in plaats van negeren of ontkennen. Dit onderdrukken is onnatuurlijk.

En alles wat tegen je natuur in gaat is ongezond. Want hierdoor kan de levensenergie in jezelf niet stromen. Waardoor uiteindelijk jouw lichaam hier de prijs voor moet gaan betalen.

Deze kracht is jou gegeven bij je geboorte. Maar door opvoeding, maatschappelijke normen en vooral door de angst voor het gebruik van deze kracht, heb je jezelf klein gemaakt en houdt je jezelf in.

En leef je vaak niet het leven wat je zou willen of naar verlangt vanuit je ziel. Verlangens zijn niet fout, verlangens wijzen je de weg. Zodat je het pad van Liefde gaat bewandelen. Want Liefde is jezelf en de ander vrijlaten.

Gerelateerde artikelen

Seksuele levenskracht zorgt voor passie en plezier

Seksuele kracht en je droomleven manifesteren

Seksuele begeerte is geen zonde, maar gezond

Seksuele taboes doorbreken doe je vanuit je hart

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen