Seksualiteit negeren is tegen je eigen natuur ingaan

Seksualiteit negeren is tegen je eigen natuur ingaan

Seksualiteit negeren

Je seksualiteit is een belangrijk onderdeel van je menselijke natuur of menszijn. Je bent een seksueel wezen. En door je seksualiteit te negeren mis je de verbinding met een belangrijk deel van wie je als mens bent. Los van alle verhalen over je identiteit.

Wie je in wezen bent is Liefde. En via jouw seksualiteit kun je verbinding maken met deze Liefde. Het geeft je een stevige basis om de Liefde te aarden in je menselijke lichaam. Je menselijke lichaam is bedoeld om de Liefde te uiten. Door verbinding te maken.

Alles gaat over Liefde. De overvloed ervan of het tekort eraan. En je seksualiteit brengt deze Liefde tot uiting waardoor je als mens volledig kunt samensmelten met een ander mens. Vanuit een liefdevolle verbinding waarin je lichaam, hart, geest en ziel allemaal meedoen.

Omdat je een seksueel wezen bent is jouw levensenergie hetzelfde als je seksuele energie. Dus jouw seksualiteit is de bron van jouw levensenergie. Maar door je seksualiteit te negeren raakt je seksuele energie in je lichaam geblokkeert. Omdat je je seksualiteit niet op een gezonde manier kunt uiten.

Seksualiteit negeren

Negeren is nooit een gezonde optie. Hiermee gaan ongewenste gedachten, emoties en gevoelens niet weg. Ze gaan zich juist als energie vastzitten in je lichaam. Met gevolgen voor je gezondheid. Zoals een verhoogde kans op stress, futloosheid, neerslachtige gedachten en gevoelens.

Omdat je minder goed of weinig verbinding met jezelf kunt maken. Waardoor het moeilijk is om vanuit Liefde te leven. En keuzes te maken voor een leven wat bij je past. Want door juist je seksualiteit te omarmen ga je van overleven naar echt leven. Zodat je plezier gaat ervaren.

Je voelt je fijner in je lichaam en het geeft zelfvertrouwen. Want je kunt door het omarmen van je seksualiteit beter met je emoties omgaan. En je creativiteit kun je hierdoor makkelijker voelen en volgen. Net als je verlangens. De roep van je ziel, het pad van de Liefde.

Gerelateerde artikelen

Gezonde seksualiteit uit zich op een natuurlijke wijze

Seksuele liefdesverbinding; het aardse en hemelse

Seksuele basis kwijt zijn zorgt voor afstand

Liefdesrelatie met jezelf is de basis voor elke andere relatie

Seksuele strijd in jezelf is altijd zichtbaar in je relatie met anderen