Liefdesrelatie met jezelf is de basis voor elke andere relatie

Liefdesrelatie met jezelf is de basis voor elke andere relatie

Liefdesrelatie met jezelf

Ervaar je een oppervlakkige liefdesrelatie of oppervlakkige seks zonder echt geraakt te worden dan is de kans groot dat jij je hart niet genoeg hebt geopend om geraakt te worden. Je houdt je hart dicht en leeft voornamelijk vanuit je hoofd. Zonder echt je hart of de Liefde te voelen.

En dit geldt ook voor je seksualiteit. Ben je niet in verbinding met je eigen seksualiteit dan kun je ook geen seksuele verbinding met een ander maken. Je kunt nooit een diepere verbinding met een ander maken dan die je met jezelf hebt. Want de ander is een spiegel van jezelf.

Liefdesrelatie met jezelf

De liefdesrelatie met jezelf bepaalt hoe jij de ander en je relatie hierdoor ervaart. Een liefdesrelatie met jezelf creëren is dus geen overbodige luxe. Het is de basis van de kwaliteit van je liefdesleven. Wil je Liefde ervaren, begin dan bij jezelf. Ervaar eerst de Liefde in jezelf. Omarm jezelf volledig. Elk deel van jezelf. Ook je seksualiteit.

Zodat je de ander niet nodig hebt en die ander niet aan allemaal eisen hoeft te voldoen. Zodat jij je geliefd voelt. Want de Liefde zit al in jezelf. Aangezien Liefde je natuurlijke staat van zijn is omdat je Liefde bent. Je moet hier alleen wel bewust van zijn en de Liefde durven toe te laten. Door alle oordelen los te laten. En zeker met betrekking tot seks.

Je bent zoals je sekst. Hoe jij omgaat met je eigen seksualiteit laat je zien hoe gesloten of open je hart is. Laat je jouw oordelen niet los dan kun je ook geen Liefde uitstralen naar anderen. Of de Liefde van anderen ontvangen. Omdat de Liefde niet kan stromen vanwege je gesloten hart. Ben je in verbinding met de Liefde in jezelf dan kun je jezelf blijven in een liefdesrelatie met een ander.

En de ander vrijlaten om zichzelf te zijn. Zelfs seksueel. De ander deze vrijheid en het bijbehorende geluk gunnen zorgt ervoor dat diegene zichzelf kan zijn. Ongeacht wat jouw angsten zijn. Want deze angsten hoef jij niet meer te projecteren op de ander. Aangezien jij toegang hebt tot de Liefde in jezelf. En jij je hierdoor al heel en compleet voelt.

Gerelateerde artikelen

Slechte seks ontstaat door een gebrek aan zelfliefde

Allerbeste seksleven creëren is niet egoïstisch

Liefdesverbinding en seksuele verbinding een belangrijk duo

Seksuele strijd in jezelf is altijd zichtbaar in je relatie met anderen

Liefde ervaren tijdens de seks begint met het kunnen ontvangen