Seksuele strijd in jezelf is altijd zichtbaar in je relatie met anderen

Seksuele strijd in jezelf is altijd zichtbaar in je relatie met anderen

Seksuele strijd

De seksuele strijd in jezelf die ontstaat door je seksualiteit niet volledig te omarmen of te negeren heeft een grote invloed op je emoties. Aangezien je tweede chakra het energiecentrum is van je seksualiteit en emoties. Hierdoor zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heb je een disbalans in je tweede chakra zul je dit merken in je relatie met anderen.

En niet alleen in je relatie met je partner. Maar ook met je kinderen, familie of vrienden. De verbinding die je met jezelf hebt is de basis voor de verbinding met anderen. De seksuele verbinding als de emotionele verbinding die je met jezelf hebt. Dit bepaalt hoe jij met je emoties omgaat. En in staat bent om hier open en eerlijk over te zijn.

In eerste instantie naar jezelf toe en daarna naar anderen. Of dat jij je laat leiden door je emoties en je emoties projecteert op een ander. Waardoor jij je seksualiteit blokkeert. Dit kun je merken aan de diepte die je ervaart in je relaties. Je voelt je eerder eenzaam, onbegrepen of afgewezen. Door de mate waarin jij verbinding kunt maken vanuit Liefde.

Omdat je niet in verbinding bent met je eigen energie ofwel seksuele energie. Je bent nog te veel bezig met de buitenwereld. Maar je buitenwereld laat je alleen zien wat er in jou omgaat. Het is een spiegel van jezelf. Het is niet de schuld van de buitenwereld of de ander. Hooguit een trigger waardoor je denkt dat de ander de veroorzaker is.

De ander is niet de veroorzaker van je emoties. Je emoties zijn signalen en hebben betrekking op jezelf en je eigen leven. Over hoe jij denkt dat het is of behoort te zijn. En zodra je de ander of een situatie de schuld geeft van je emoties, beïnvloedt dit ook jouw levensenergie en plezier in het leven. Waardoor je afhankelijk bent geworden en niet in je eigen kracht staat.

Seksuele strijd

Je seksualiteit is een wezenlijk onderdeel van jezelf. Zonder een liefdevolle verbinding met je seksualiteit kun je je nooit heel en compleet voelen. En ervaar je de seksuele strijd in jezelf. Het denken en voelen ligt niet op 1 lijn. Je energie is hierdoor niet zuiver en dit voelen anderen onbewust. Je bent niet authentiek en je houdt jezelf en je verlangens verborgen.

Hierdoor zal je de leegte in jezelf proberen op te vullen met iets van buitenaf. Via de mensen om je heen, de relaties die je hebt. Je bent immers niet in verbinding met jouw levenskracht en plezier. En vanuit deze leegte ontstaat een strijd met anderen over wat jij nodig hebt. Verbinding gaat hier niet over. Maar over jezelf zijn en jezelf uiten. En de ander ook zichzelf te laten zijn en te laten uiten.

Gerelateerde artikelen

Seksuele afgescheidenheid veroorzaakt een tweestrijd in jezelf

Sacraal chakra staat voor plezier in het leven

Emotionele heling via je eigen seksualiteit

Seksualiteit is de bron van jouw levenskracht

Seksuele regels beperken het uiten van de Liefde die je bent