Sacraal chakra staat voor plezier in het leven

Sacraal chakra staat voor plezier in het leven

Sacraal chakra

Je sacraal chakra is één van de 7 hoofdchakra’s. Je chakra’s ontwikkelen zich van onder naar boven. Elk chakra staat voor een bepaald ontwikkelingsgebied in je leven. De eerste 7 jaar betreft het 1e chakra.

De volgende 7 jaar betreft het 2e chakra ofwel het sacraal chakra. En zo verder. Echter zodra een chakra zich niet volledig ontwikkelt, ontstaan er energieblokkades. En heeft dit invloed op het volgende chakra met het bijbehorende levensgebied.

Sacraal chakra

Zodra je 1e chakra in balans is en je meer wilt in het leven, is het tijd om je 2e chakra in balans te brengen. Ofwel het sacraal chakra. Dit chakra betreft je emoties, seksualiteit en verlangens. Zodat je plezier in je leven ervaart.

En de kans is zeer groot dat dit chakra zich niet optimaal heeft kunnen ontwikkelen tijdens je jeugd. Aangezien seks een taboe is. Emoties uiten is je ook vaak afgeleerd en je creativiteit uiten werd vaak niet als belangrijk gezien.

Hierdoor is seksueel plezier praktisch onmogelijk. Plezier ontstaat door een ontwikkelde seksualiteit. Maar je kunt dit plezier nooit ervaren als je jouw levenskracht en seksualiteit niet omarmt.

Want dit is hetzelfde als jouw seksuele energie. En zonder het krachtig stromen van deze levensenergie zal je sacraal chakra geblokkeerd blijven. En blijf je vanuit de overleefstand leven.

Waardoor je nauwelijks plezier ervaart. Omdat je afgesloten bent van je eigen levenskracht. De poort naar plezier. Want vanuit deze levenskracht kies je voor wat bij je past aan de hand van je zielsverlangens.

Jouw verlangen geven aan wat jouw manier is van de Liefde uiten die je bent. Dit is niet egoïstisch, maar juist liefdevol. En zorgt voor geluk, plezier en voldoening in je leven. Doordat je volledig jezelf kunt zijn en uiten.

Gerelateerde artikelen

Seksuele balans herstellen is belangrijk

Seksuele levenskracht zorgt voor passie en plezier

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Seksueel plezier zorgt voor meer seksueel genot

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven