Seksuele afgescheidenheid veroorzaakt een tweestrijd in jezelf

Seksuele afgescheidenheid veroorzaakt een tweestrijd in jezelf

Seksuele afgescheidenheid

Deze tweestrijd in jezelf gaat over wat je goed vindt vanuit je ego en wat goed voelt vanuit je ziel. Seksuele afgescheidenheid ontstaat wanneer je jouw seksualiteit niet op waarde schat. Je seksualiteit is een essentieel onderdeel van jezelf. Door deze te negeren, negeer je je eigen lichaam en gevoel. Je levenskracht en plezier. Je kiest dan vanuit je ego voor wat jij denkt dat goed is. Terwijl je voelt dat er een andere keuze is die bij je past.

Seksuele afgescheidenheid

Als wat jij denkt dat wat goed is niet overeenkomt met waar je eigenlijk seksueel naar verlangt, creëer je een seksleven wat niet bij je past. Je gedachten en diepste overtuigingen over seks creëren jouw seksleven. Is je seksleven niet zoals jij wil, dan zijn jouw gedachten over seks niet hetzelfde als jouw verlangens. Waardoor je geen seksueel geluk zult ervaren.

Seksueel geluk is de basis voor elk ander geluk. De eerste stap van overleven naar echt leven vanuit plezier. Het is een gevoel. Maar leef je voornamelijk vanuit je ego en niet vanuit je ziel dan is dit bijna onmogelijk. Vanuit je ego kun je best denken dat je gelukkig bent met je (seks)leven, maar als je het niet daadwerkelijk kunt voelen, is het puur een gedachte.

Je gevoel is je kompas. Dit is niet hetzelfde als je emoties. Het gaat om je innerlijke weten. De energie in je lichaam. Door naar binnen te keren kom je hiermee in verbinding. Vanuit je hoofd en in je lichaam. Je lichaam is jouw voertuig voor dit leven. Het voertuig van je ziel. Via je lichaam voel je. Je maakt verbinding met de Liefde in jezelf. Omdat je Liefde bent.

Maar als je geen zuivere verbinding hebt met je seksualiteit is je energie geblokkeerd en kan het niet optimaal stromen. Je voelt dan niet het warme gevoel in je gehele lichaam als je voelt dat iets voor jou is. Als het jouw waarheid is en de energie door je lichaam stroomt. Je hoeft niet te weten waarom. Je hoeft het alleen maar te voelen en erop te vertrouwen.

Zodat jij je eigen pad kunt volgen. Dit geldt voor alles in je leven en dus ook voor je seksleven. Jij bent uniek en jouw seksleven is uniek wanneer je afgestemd bent op jouw ziel. Jouw ziel wijst je de weg middels je verlangens. Alleen je ego probeert je te stoppen. Door gedachten die je niet ondersteunen, maar afkraken. En alles in hokjes te stoppen van goed en fout.

Je verlangens zijn verbonden met je seksualiteit. Aangezien het om plezier gaat. Dit is waar je tweede chakra voor staat. Hier zit je vermogen om plezier te ervaren. Zodat je van overleven naar echt leven gaat. En dat kan alleen als je je eigen pad volgt. Hoe die er ook uitziet. Het maakt niet uit of het afwijkt van de rest. Je bent hier om je Liefde te laten stromen. Op wat voor manier dan ook.

Seksuele afgescheidenheid is gebaseerd op angst en tekort. Het creëert een afstand in jezelf en tussen jou en anderen. Niet alleen tijdens de seks, maar in elke andere verbinding. Als de Liefde in jezelf niet kan stromen, kan het ook niet naar buiten de wereld in stromen. Het kan hierdoor niet naar anderen stromen. Of stromen in wat je doet.

Jij bent de enige die invloed heeft op de Liefde in jezelf. De verbinding die je met jezelf hebt. Dit is niet afhankelijk van anderen. Jij hebt de kracht en wijsheid al in jezelf om de Liefde te laten stromen. En bewustwording van je seksualiteit is een onmisbare stap om de verbinding met jezelf te herstellen. Zodat er geen tweestrijd meer in jezelf is.

Gerelateerde artikelen

Seksualiteit en levenskwaliteit zijn met elkaar verbonden

Onbevredigende seks is niet nodig en zelfs schadelijk

Seksuele eisen stellen aan je partner werkt niet

Seksdip is een signaal om terug bij jezelf te komen

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven