Seksualiteit en levenskwaliteit zijn met elkaar verbonden

Seksualiteit en levenskwaliteit zijn met elkaar verbonden

Seksualiteit en levenskwaliteit

Je levenskwaliteit is afhankelijk van de levensenergie in jezelf. Omdat dit je staat van zijn bepaalt. En aangezien je seksualiteit de bron is van jouw levensenergie is je levenskwaliteit hiermee verbonden. Dus een open of gesloten seksualiteit heeft invloed op de kwaliteit van je leven. Zo zorgt een open seksualiteit voor een liefdevolle stromende seksuele energie in jezelf. En dit is de basis voor alles in je leven. Waardoor je een gezonde relatie met anderen kunt hebben, je werk of wat dan ook.

En het zorgt natuurlijk voor een gezond seksleven en liefdesleven. Want alles wat je denkt, voelt en doet is afhankelijk van de energie in jezelf. Dus van de verbinding die je hebt met de bron in jezelf, je seksualiteit. Deze levensenergie ofwel seksuele energie kan vanuit Liefde of angst zijn. Je natuurlijke staat van zijn is Liefde. Maar door angst kan je uit verbinding raken zodat je niet meer in je natuurlijke staat van Liefde bent.

Seksualiteit en levenskwaliteit

Door angst kan de levensenergie niet meer optimaal door je lichaam stromen en kunnen er verschillende gezondheidsklachten ontstaan. En dit wordt weerspiegelt in je leven op verschillende manieren. Zo kan iets je veel energie kosten of juist energie opleveren. Wanneer iets veel energie kost ben je niet in je natuurlijke staat van Liefde. Er is dan sprake van een mismatch of angst.

Om toegang te krijgen tot de bron van jouw levensenergie zul je jouw seksualiteit volledig moeten liefhebben. Anders blijft de energie in je bekkengebied vastzitten en stroomt het minimaal door je lichaam. Net genoeg om te overleven. Waardoor je te moe bent en geen zin hebt om ergens moeite voor te doen of te veranderen. Je hebt geen energie om het leven te creëren wat je eigenlijk diep van binnen wil.

Of je weet niet eens wat je wil. Omdat je niet in verbinding met jezelf bent. Je bent afgesneden van de energie in jezelf. Ofwel de Liefde in jezelf. Waardoor je vanuit angst leeft en niet in staat bent om echt te leven en ervan te genieten. Je gaat hierdoor moeilijke situaties uit de weg, vindt vaak ook dat je het niet waard bent en je neemt dan genoegen met een middelmatig leven. Een geweldig leven lijkt voor jou buiten bereik.

Maar eigenlijk houdt jij jezelf in, je verloochent jezelf en je past je hierdoor liever aan anderen aan. Want je voelt je meestal niet goed genoeg om jezelf te kunnen zijn en jezelf te uiten. Angst is je drijfveer. Vaak is dit onbewust. Maar het bepaalt je hele leven. Je leven weerspiegelt altijd de angst of Liefde in jezelf. Want dit is de energie die je uitstraalt.

Seksualiteit

Zodra je een liefdevolle verbinding met je seksualiteit creëert ofwel de bron van jouw levensenergie ontdek je jouw verlangens, creativiteit en je vermogen om plezier te ervaren. Je krijgt zin in het leven. Zodat je van overleven naar echt leven gaat. Want zodra je levensenergie krachtig stroomt kun je een leven creëren wat bij je past omdat je kiest vanuit Liefde. En dit zorgt uiteindelijk voor een hogere levenskwaliteit.

Gerelateerde artikelen

Levensenergie is je seksuele energie

Overleefstand seks of hartgedragen seks

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven

Emotionele heling via je eigen seksualiteit

Seksuele levenskracht zorgt voor passie en plezier