Emotionele heling via je eigen seksualiteit

Emotionele heling via je eigen seksualiteit

Emotionele heling

Emotionele heling kan via het laten stromen van de seksuele energie in jezelf. Seksualiteit is namelijk je eigen emotioneel helingsmechanisme. Omdat je seksualiteit de bron van jouw levensenergie is. Door de verbinding met je seksualiteit te herstellen ga je ook jezelf emotioneel in balans brengen.

Emotionele heling

Want wanneer de energie is jezelf weer krachtig gaat stromen, komen alle vastzittende emoties in je lichaam los. Emotioneel in balans zijn, betekent niet dat je geen “negatieve” of ongewenste emoties meer ervaart. Het betekent juist dat je alle emoties voelt. Dat je deze laat stromen. Emoties zijn tenslotte energie. Zonder jezelf ermee te identificeren.

Je gaat jouw emoties niet meer uit de weg. Maar staat er volledig open voor. Want je emoties hebben je veel te vertellen. En door hier naar te luisteren, krijg je meer zelfinzicht. Waardoor je bewust andere keuzes kunt maken. Emotionele heling staat niet los van je seksuele heling.

Seksualiteit

Een zuivere seksuele verbinding met jezelf zorgt ervoor dat je ook emotioneel in balans bent. Via je tweede chakra is seksuele balans en emotionele balans onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer het ene in balans is, is het andere ook in balans. Of wanneer het uit balans is. Emotionele heling kan niet zonder seksuele heling. En seksuele heling kan niet zonder emotionele heling.

Zodat je jouw geluk niet meer laten afhangen van iets buiten jezelf. En hierdoor kun je de controle loslaten. Waardoor je ontspannen en levendig in het leven staat. Geluk komt altijd van binnenuit. Het ervaren van geluk is een keuze. En is dus niet afhankelijk van je emoties. Maar hiervoor moet je wel eerst in staat zijn om je emoties te voelen.

Vrouwen staan over het algemeen meer in verbinding met hun emoties. Maar zijn minder in verbinding met hun seksualiteit en het uiten ervan. Waardoor ze moeilijker kunnen ontvangen vanuit Liefde en gaan geven vanuit afhankelijkheid. Mannen staan over het algemeen meer in verbinding met hun seksualiteit. Maar zijn minder in verbinding met hun emoties en het uiten ervan.

Waardoor ze moeilijker kunnen geven vanuit Liefde en gaan nemen vanuit behoeftigheid. Om echt van seks te kunnen genieten moet je beiden kunnen ontvangen en geven vanuit Liefde. Ontvangen is openstaan voor de ander. En geven is jezelf laten zien. Zonder ego masker op. Acceptatie en respect zijn hierin onmisbaar. Zodat de seksuele Liefde kan stromen.

Gerelateerde artikelen

Levensenergie is je seksuele energie

Overleefstand seks of hartgedragen seks

Emoties en verlangens uiten voor een beter seksleven

Seksuele verwaarlozing en emotionele verwaarlozing

Emotionele gezondheid is verbonden met je seksuele gezondheid