Emoties en verlangens uiten voor een beter seksleven

Emoties en verlangens uiten voor een beter seksleven

Emoties en verlangens

Je emoties en verlangens zijn verbonden met je seksualiteit via je 2e chakra. Wanneer je niet vrij bent in het uiten van je emoties en verlangens, raakt je seksualiteit geblokkeerd. De levensenergie kan hierdoor niet optimaal stromen. Want deze gaan vaak gepaard met schaamte en schuldgevoelens. 

Hierdoor is het moeilijk om deze te accepteren, te uiten en kom je vast te zitten in jezelf. Je houdt jezelf in, maakt jezelf klein of gaat volledig aan ze voorbij. Je sluit jezelf af. Seks draait om verbinding. En verbinding om emoties en verlangens. Kunnen je deze aanwezig laten zijn en uiten dan stroomt je levensenergie ofwel liefdesenergie.

Emoties en verlangens uiten

Alleen vanuit de verbinding met jezelf kun je verbinding met een ander maken. Je emoties en verlangens kunnen de ander triggeren of openen. En allebei is goed. Maar als je bang bent om de ander te triggeren, is echte verbinding niet mogelijk. Het risico dient genomen worden als je echte verbinding wilt ervaren. Niet alleen tijdens de seks.

Voel je een diepe verbinding met een ander, dan komt dat doordat je volledig jezelf durft te zijn. Zonder schuld- en schaamtegevoelens. Liefde is hiervan de basis. De Liefde in en voor jezelf. Zodat deze naar de ander kan stromen. Zonder voorwaarden. Want je weet dat je beiden verantwoordelijk bent voor het uiten van de eigen emoties en verlangens.

En verantwoordelijk voor hoe je met deze van de ander omgaat. Waardoor openheid en eerlijkheid mogelijk is. Getriggerd worden of anderen triggeren, voelt niet fijn. Maar helpt zo in je helingsproces. Het helen van je oude wonden die een diepe liefdevolle verbinding in de weg staan.

Omdat je dan in verbinding komt met de Liefde die je bent. En je deze Liefde kunt uitstralen tijdens de seks en naar iedereen en alles wat je doet. Want Liefde is niet afhankelijk van de ander. Jij bent Liefde. En jij bent de enige die deze energie kan blokkeren of laten stromen door het wel of niet uiten van je emoties en verlangens.

Gerelateerde artikelen

Seksueel ontwakingsproces is een echte uitdaging

Praten over seksuele gevoelens zonder angst

Seksueel jezelf zijn en uiten kan confronterend en beangstigend zijn

Zielsverwanten ontmoet je tijdens je seksuele ontwaking

Liefdesverbinding en seksuele verbinding een belangrijk duo