Praten over seksuele gevoelens zonder angst

Praten over seksuele gevoelens zonder angst

Praten over seksuele gevoelens

Liefde en seks zijn misschien wel de meest moeilijke thema’s in het leven. Want Liefde en seks zijn niet om te begrijpen maar om te ervaren. En hoe verder je af staat van je natuurlijke staat van zijn, hoe moeilijker het is om te voelen omdat je meer gericht bent op wat goed of fout is vanuit je hoofd. Hierdoor ontstaat angst.

De angst voor je eigen seksuele gevoelens. Om deze daadwerkelijk te voelen en/of te uiten. En de angst voor de gevoelens van een ander. Dit zorgt ervoor dat praten erover moeilijk is. Echter zijn seksuele gevoelens niets waar je je voor hoeft te schamen of je schuldig over hoeft te voelen. Toch is dit nog wel meer dan eens het geval.

En deze schuld- en schaamtegevoelens zorgen ervoor dat je niet echt verbinding kunt maken en de Liefde niet kan stromen. En het een uitdaging is om je echt open te stellen voor je eigen gevoelens en voor die van de ander. Waardoor het bespreken en uiten van seksuele gevoelens met elkaar onmogelijk lijkt.

Praten over seksuele gevoelens

Praten over seksuele gevoelens (zonder gekwetst te worden) is helend. Het gaat om jezelf uiten en de ander accepteren. Seksuele gevoelens niet bespreken om wat voor reden dan ook is zelfafwijzing. Praten over seksuele gevoelens is een uiting van Liefde. Zolang dit zonder oordelen en verwachtingen is aan de ander.

Echter zodra deze gevoelens angst oproept, ontstaat er een afscheiding van de Liefde. Door een gebrek aan een liefdevolle verbinding waardoor acceptatie niet echt mogelijk is. Seks is nog steeds een taboe onderwerp. Waardoor er veel oordelen over zijn en er hierdoor veel voorwaarden aan verbonden zijn.

Wanneer dit het geval is, is een liefdevolle seksuele verbinding tussen elkaar niet mogelijk. Waardoor je niet optimaal kunt genieten van elkaar tijdens de seks vanwege de angst. Maar zodra Liefde de basis vormt zodat er sprake is van openheid en eerlijkheid, kun je jezelf delen op de manier die bij je past met degene(n) die bij je past. Met geweldige seks als gevolg.

Gerelateerde artikelen

Liefdesrelatie met jezelf is de basis voor elke andere relatie

Seksueel jezelf zijn en uiten kan confronterend en beangstigend zijn

Seksueel initiatief nemen en de angst voor afwijzing

Respect en vrijheid in je seksuele relatie

Seksuele afwijzing raakt je ego, niet je ziel