Respect en vrijheid in je seksuele relatie

Respect en vrijheid in je seksuele relatie

Respect en vrijheid

Respect en vrijheid gaan hand in hand. Respect is de ander vrijlaten in alle keuzes. En dit is absoluut niet makkelijk in een seksuele relatie. Vrijheid is jezelf en de ander alles gunnen. Met of zonder elkaar. En de basis hiervoor is onvoorwaardelijke Liefde. Maar als jij jezelf niet goed genoeg vindt, heb je steeds bevestiging van de ander nodig.

Waardoor dit niet mogelijk is. Je gaat dan het gedrag van de ander kritisch bekijken en beoordelen of de ander wel de Liefde toont die jij zo graag wilt ofwel mist in jezelf. De Liefde dient dan getoond te worden op de manier die jij denkt nodig te hebben om jezelf goed genoeg te voelen. Zodat jij je eindelijk geliefd voelt. Hierdoor ontstaat echter afhankelijkheid en behoeftigheid.

Respect en vrijheid

Waardoor er geen sprake meer is van respect en vrijheid. Respect zien als jezelf conformeren aan de ander heeft niets met vrijheid te maken. Of Liefde. Het is puur de angst dat je niet goed genoeg bent en je dus anders moet zijn of je anders moet gedragen. Je gaat je verantwoordelijk voelen voor het gedrag van de ander naar jou toe. En daarmee ruil je Liefde in voor angst.

Met schuld- en schaamtegevoelens als gevolg. Het oordeel over jezelf van niet goed genoeg te zijn, heeft een schadelijke werking. Je kunt namelijk niet meer jezelf zijn en uiten. Je leeft naar de waarden en normen van anderen en je ziel voelt zich opgesloten. Kan zich niet uiten. En de Liefde die je bent kan niet meer stromen. De muur om je hart wordt dikker en dikker om jezelf te beschermen.

Waardoor de Liefde nog onbereikbaarder voelt. En je de ander nog minder vrij kunt laten. Je hebt tenslotte de ander nodig om je goed genoeg te voelen. Je wilt controle over het gedrag van de ander. Maar om Liefde te ervaren heb je een ander niet nodig. Iets niet willen vanuit angst voor verlies van Liefde (wat eigenlijk niet mogelijk is, omdat jij Liefde bent) of iets wat niet resoneert vanuit Liefde zijn twee verschillende dingen. 

Pijn en lijden ontstaan door angst in jezelf. Niet door het gedrag van de ander. Maar doordat jouw verbinding met Liefde ontbreekt. Respect en vrijheid ontstaan door Liefde. De hoeveelheid partners waarmee je seks hebt, hebt gehad of wilt zegt niets over of je een goed of slecht persoon bent. Liefde is om te delen. Zonder voorwaarden. Daar wordt de wereld mooier van.

Gerelateerde artikelen

Optimaal van seks genieten zonder voorwaarden

Volgen van je verlangens brengt je in beweging

Zin in seks accepteren dankzij een open seksualiteit

Liefdesrelatie en seks vanuit afhankelijkheid

Relatie of seks met een ander gaat altijd over jezelf