Relatie of seks met een ander gaat altijd over jezelf 

Relatie of seks met een ander gaat altijd over jezelf 

Relatie

Elke relatie of als je seks hebt, gaat dat over wat jij wilt delen met de ander of wat jij wilt krijgen van de ander. De ander staat hier in principe los van. Die speciale persoon ben jij namelijk zelf. Hoewel die ander ook speciaal is net als jij, geeft die speciale persoon jou niet iets wat jij niet hebt. De ander is een spiegel van jou.

Waardoor je altijd jezelf ziet. Zodra de relatie of seks vooral gaat over het krijgen van iets, komt dat doordat je een tekort in jezelf ervaart. En hierdoor is delen niet mogelijk. Want je niet hebt, kun je ook niet delen. Maar zodra de relatie of seks vooral gaat om het delen van wat al in jou zit, is de ander ook vrij om te delen.

En niet wat jij zou willen krijgen. Zodat de ander dus zichzelf kan zijn. Net zoals wanneer de ander niets van jou wilt krijgen, kun jij volledig jezelf zijn. En daar gaat het om bij het delen van de Liefde die je bent. Maar als jij je eigen frustraties, onzekerheden of pijn op de ander projecteert, leg je dit bij de ander neer.

Je neemt hier dan geen verantwoordelijkheid voor zodat de Liefde niet meer kan stromen. Het lijkt alsof het aan de ander ligt, maar het gaat echt over jezelf. Alles wat jij denkt, ziet, voelt of doet gaat over jou en niet over de ander. Dus ook niet in een relatie of tijdens de seks.

Relatie

Het klinkt misschien vreemd wanneer alles over jezelf gaat en dat het eigenlijk los staat van een ander. Zeker wanneer je zo graag speciaal wilt zijn voor een ander. En een relatie of seks het gevolg is. Dit gevoel van speciaal zijn voelt als Liefde. Maar is juist beperkend. Omdat je aan bepaalde verwachtingen van de ander moet voldoen om speciaal te zijn.

Maar je hoeft voor niemand anders speciaal te zijn. Je bent sowieso speciaal. Ongeacht wat de ander vindt van jou. Jouw speciaalheid is niet afhankelijk van de ander. Jij bent uniek en precies goed zoals je bent. Hier hoef je niets voor te doen. Door jezelf te zijn, de Liefde, kun jij jezelf delen op je eigen en unieke manier.

Gerelateerde artikelen

Liefdesrelatie en seks vanuit afhankelijkheid

Seksuele relatie of verbinding vanuit vertrouwen

Liefdesrelatie met jezelf is de basis voor elke andere relatie

Zielsverbinding loslaten is niet mogelijk

Open of polyamoreuze relatie aangaan