Zielsverbinding loslaten is niet mogelijk

Zielsverbinding loslaten is niet mogelijk

Zielsverbinding loslaten

Wanneer in het begin van een zielsverbinding je hart nog open staat voor de ander voel je de (seksuele) aantrekking tussen elkaars ziel. Maar zodra de ander niet is zoals jij hoopt of dacht en je hierdoor niet krijgt wat je wilt, kan er angst ontstaan voor een tekort.

Waardoor jij automatisch jouw hart gaat sluiten. En je de zielsverbinding wilt loslaten, wat niet mogelijk is op zielsniveau. Wel kun je de bijbehorende verwachtingen loslaten en in Liefde zijn. Zien dat de ander een spiegel van jezelf is.

Door je hart te sluiten wint het ego het van de ziel. Ofwel angst wint het van de Liefde. Het beeld wat je hebt over hoe het zou moeten zijn is namelijk altijd vanuit angst en controle willen. Je wilt zekerheid. Maar als je vanuit Liefde een beeld schept is alles mogelijk.

Dan sta je open voor het leven en de Liefde die wilt stromen. Op wat voor manier dan ook. Je hebt dan geen verwachtingen van de ander. Je ervaart sowieso de Liefde. Alle relatie en seksuele ervaringen zijn dan goed.

Het hoe is aan het Universum. Het wat is aan jou. Het wat is de keuze tussen angst of Liefde. Zodra je een tekort ervaart zit je in je angst. Liefde is vertrouwen en de controle opgeven. En het Universum laat je precies zien waar jij voor gekozen hebt.

Jouw energie is de basis voor deze schepping. Kies je voor angst dan zal je een tekort aan aandacht, bevestiging of Liefde ervaren in je relatie. Kies je voor Liefde dan zal je overvloed ervaren in je relatie.

Deze overvloed betekent niet automatisch dat je volgens ego begrippen veel geweldige seks hebt, nooit ruzie hebt of krijgt wat je wilt. Overvloed kan zich ook uiten in ervaringen die je niet zelf kunt bedenken.

Zoals de wonderen zien in je relatie, diepe inzichten over elkaar of seksuele inspiratie ontvangen. Net wat je nodig hebt. Maar zodra de angst overheerst is dit niet mogelijk en hierdoor zullen niet alle zielsverbindingen tot een relatie of vriendschap kunnen leiden.

Zielsverbinding loslaten

En dat is ook helemaal goed. Uiteindelijk maakt het niet uit. Dit zijn labels met bijbehorende verwachtingspatronen over de vorm van de verbinding. Dit hokje loslaten is een leermoment om los te komen van beperkende gedachten en vrij te zijn in Liefde.

De zielsverbinding blijft echter altijd aanwezig. Je hoeft nooit je hart te sluiten voor de ander. Want zodra je open blijft staan kan de Liefde blijven stromen. De ander heeft hierdoor altijd de vrijheid om te blijven of te gaan. Zelfs om vanuit angst te handelen.

Het gaat over alle bijbehorende verwachtingen loslaten. Elke zielsverbinding heeft je iets over jezelf te leren. En zodra de ander weer in staat is om zijn of haar hart te openen is het mogelijk om weer samen te komen. Maar dat is niet nodig.

Want het draait uiteindelijk om de verbinding vanuit Liefde. Stromend vanuit jezelf naar de ander en andersom. Ongeacht of de ander wel of niet in je leven is. Liefde is energie en kan dus altijd naar de ander stromen via je gedachten.

Gerelateerde artikelen

Open of polyamoreuze relatie aangaan

Seksuele energie vanuit angst heeft invloed op je leven

Open gesprek over seks en je verlangens is belangrijk

Seksueel jezelf zijn en uiten kan confronterend en beangstigend zijn

Jezelf seksueel ervaren via een ander is magisch