Seksuele energie vanuit angst heeft invloed op je leven

Seksuele energie vanuit angst heeft invloed op je leven

Seksuele energie vanuit angst

Door de angst voor je seksuele energie ofwel levensenergie kun je niet meer vanuit Liefde handelen. Aangezien angst het tegenovergestelde van Liefde is. Als man durf je je misschien niet meer te uiten, bang om over een grens van de vrouw heen te gaan. En als vrouw durf je misschien niet meer open te staan om te kunnen ontvangen, bang dat de man over je grens heen gaat.

Seksuele energie vanuit angst

De omgang is hierdoor beladen met angst. Omdat er sprake is van (seksuele) spanning tussen de man en vrouw. Als man kun je hierdoor niet meer goed bij jezelf blijven en jezelf uiten. Omdat je als schuldige verklaart kan worden door bijvoorbeeld openlijk te flirten. En als vrouw kun je hierdoor ook niet meer goed bij jezelf blijven en open te zijn. Omdat je als uitdagend verklaart kan worden door bijvoorbeeld te sexy gekleed te zijn.

Beiden moeten zich inhouden om geen “ongepast seksueel gedrag” te vertonen. Aangezien angst de basis is geworden. Waardoor de seksuele energie niet meer vrij kan stromen. En aangezien je seksuele energie je levensenergie is heeft dit niet alleen gevolgen voor je seksleven, maar ook voor de rest in je leven. Omdat angst de onderliggende energie is en niet Liefde.

En hierdoor kun je niet volledig jezelf zijn. Er is weinig vertrouwen in elkaar. Omdat je bang bent dat iemand je pijn doet. Of dat jij schuldig bevonden wordt. Je sluit je hierdoor af voor iedereen die jou in de verleiding kan brengen om je seksuele energie te laten stromen. Waardoor je maar half leeft. Je staat in de overleefstand en geniet hierdoor niet echt van je leven.

Je leeft in angst. En niet vanuit Liefde. Je hart is gesloten om jezelf te beschermen. Maar niemand anders kan jou pijn doen. Juist een gesloten hart hebben doet pijn. Je voelt je eenzaam, emoties worden niet liefdevol verwerkt en je ervaart negatieve gedachten over jezelf en anderen. De wereld lijkt pijnlijk. En de energie die je uitstraalt is hierdoor alles behalve liefdevol.

Je trekt dan ook steeds situaties aan die je bewijzen hoe pijnlijk het leven is. Maar zodra jij je hart gaat open, kan de seksuele energie of levensenergie weer stromen. En kom je tot leven. Je krijgt weer zin in het leven. Alles in het leven. Je staat open voor iedereen en maakt verbinding vanuit je hart. Waardoor je geluk ervaart op elk gebied in je leven.

Gerelateerde artikelen

Vrouwelijke kracht en seksuele energie

Seksuele vrouwelijke energie uit balans

Seksuele mannelijke energie uit balans

Vrouwelijke seksualiteit herstellen is nodig

Mannelijke seksualiteit is niet als enige verantwoordelijk