Open gesprek over seks en je verlangens is belangrijk

Open gesprek over seks en je verlangens is belangrijk

Open gesprek over seks

Een open gesprek over seks is belangrijk in je relatie. Wil je echt samen kunnen genieten van seks. Maar je seksuele verlangens kunnen door een ander opgevat worden als behoeftig gedrag wanneer de ander er niet in mee kan of wilt gaan. Dit betekent echter niet dat jij behoeftig bent. Het is een label van de ander vanuit angst. En dit creëert afstand tussen elkaar.

De ander staat niet meer open voor jou. Vanwege de angst om zijn of haar grenzen aan te geven. Waardoor het niet mogelijk is om vanuit Liefde te handelen. Of bang om zelf de seksuele verlangens te uiten. Waardoor dit tot weerstand leidt als jij dit wel doet. Het heeft dus niets met jou te maken. Jouw openheid is niets om je voor te schamen. Zelfs al zou je behoeftig zijn, dan nog kan de ander hier liefdevol mee omgaan.

Dit hoeft niet te betekenen dat de ander jouw behoeften gaat vervullen. Maar wel dat er sprake is van compassie en er geen afstand gecreëerd wordt. Zodat er een open gesprek over seks en jullie verlangens kan ontstaan. Je blijft dan beiden in verbinding met jezelf waardoor de verbinding tussen elkaar ook mogelijk is.

Want zodra jij je afsluit van de Liefde, sluit je jezelf ook automatisch af van de ander. Je creëert een beschermingslaag om je hart heen. Waardoor de Liefde niet meer kan stromen. En een open gesprek over seks niet mogelijk is. Want een gebrek aan Liefde in de verbinding is voelbaar. Je ervaart minder ontspannenheid, levendigheid, tevredenheid en veiligheid.

Open gesprek over seks

Hierdoor is het moeilijker om je kwetsbaar op te stellen en een open gesprek over seks aan te gaan. En dit doet pijn. Liefde doet nooit pijn, maar wel het verlies ervan. Of het gebrek eraan. Maar zodra je de Liefde in jezelf en vanuit jezelf ervaart, kan je de Liefde niet meer verliezen en hoef je niet meer bang te zijn. Je kunt dan open zijn over je seksuele verlangens.

Jezelf blijven uiten is belangrijk. Ongeacht de reactie van de ander. Die ander ervaart dan op dat moment een leegte in zichzelf door een gemis aan Liefde. De ander is hier zelf verantwoordelijk voor en de enige die dit kan. Jij kunt hier alleen vanuit compassie mee omgaan. En het bij de ander te laten. Zodat jij Liefdevol kunt blijven en jouw Liefde kan blijven stralen.

Gerelateerde artikelen

Seksuele wensen bespreken is zeer waardevol

Seksuele issues, een poort naar meer Liefde

Mind-blowing seks vergt moed om open en eerlijk te kunnen zijn

Seksuele openheid zorgt voor verbondenheid

Allerbeste seksleven creëren is niet egoïstisch maar juist liefdevol